Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin En Büyük Borsası Litecoin’i (LTC) Delist Ediyor

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından Upbit, son gizlilik odaklı MimbleWimble geliştirmesinin ardından Litecoin (LTC) için işlem desteğini sonlandıracağını (delist) duyurdu.

Upbit, resmi web sitesi üzerinden 8 Haziran tarihinde yaptığı paylaşımda 20 Haziran tarihinden itibaren Litecoin için işlem desteğini sonlandıracağını duyurdu.

Upbit, 23 Mayıs tarihinde ülkenin diğer önde gelen kripto para borsalarından biri olan Bithumb ile birlikte Litecoin‘in MimbleWimble geliştirmesini yayınlamasının ardından yatırımcılara, gizliliği artıran geliştirmeyle ilgili riskler hakkında bir uyarı yayınlamıştı. Gizlilik odakla kripto para birimlerinin ticaretine izin verilmeyen Kore’de borsaların, bu tür uyarılar yayınladıktan sonra kripto para birimlerini delist etme geçmişi bulunuyor.

Bu doğrultuda 2 haftalık bir sürecin ardından Litecoin için işlem desteğini sonlandıracağını duyuran Upbit, Litecoin’in platformdan delist edilmesi hakkında şu açıklara yer verdi:

Upbit, Litecoin’in (LTC) gizlilik odaklı geliştirmesi hakkında bir açıklama için talepte bulundu ve açıklamaya verilen cevaba dayanarak, gizli işlemler yapmaya olanak tanıyan geliştirme ile ilgili ayrıntılı bir inceleme süreci başlattı. İnceleme sonucunda, bu ağ yükseltmesinde yer alan işlem bilgilerini ifşa etmeyen isteğe bağlı işlevin, anonim bir iletim teknolojisine karşılık geldiği belirlendiği için Litecoin (LTC) işlem desteğini sonlandırmaya karar verdi.

Upbit, TSİ 30/06/2022 5.00′de delist edeceği Litecoin için işlem desteğinin sona erdiği tarihten itibaren 30 gün boyunca kullanıcıların platformdan para çekme işlemlerine izin verecek.

CoinGecko verilerine göre sahip 4.38 milyar dolar piyasa değeri ile kripto para birimleri arasında 20. sırada yer alan Litecoin (LTC), haberin kaleme alındığı sıralarda son 24 saat içinde %0,9 artışla  62,26 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!