Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Haftalık Bakış: Takip Edilmesi Gereken Bitcoin Haberleri

Bitcoin fiyatını etkileyebilecek, takip edilmesi gereken haftalık Bitcoin haberleri neler? Square, 50 milyon dolarlık Bitcoin aldığını açıkladı; bu hamle fiyat üzerinde nasıl bir etkiye sahip olacak? ABD teşvik paketi yılan hikayesine döndü; peki buradan Bitcoin cephesine düşen pay ne olacak?

Bitcoin geçtiğimiz haftayı iyi bir performans ile kapatarak, pazartesi gününe pozitif bölgede başladı. Bitcoin bugün erken saatlerde, son dip seviyesinden yaklaşık %16 oranında yukarı ve yılın rekorundan %8,6 aşağıda; 11 bin 405 dolardan işlem gördü. BTC şu an ise 11 bin 380 dolar suların alınıp satılıyor.

haftalık-Bitcoin-haberleri
7 günlük Bitcoin fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Bununla birlikte analist Yashu Gola’ya göre Bitcoin fiyatı, önümüzdeki hafta içinde stabil bir görüntü çizebilir.  11 bin 500 dolarlık barajın BTC için daha önce de aşılması zor bir direnç görevi gördüğünü söyleyen analist, Bitcoin’in bu hafta 11 bin – 11 bin 500 dolarlık aralığa sıkışabileceğini öne sürüyor. Peki, önümüzdeki günlerde Bitcoin’i neler bekliyor, BTC fiyatı hangi gelişmelerden etkilenebilir?

ABD’den Gelecek Teşvik Paketi Hamleleri

  • 3 Kasım’da gerçekleşecek ABD başkanlık seçimleri önceki teşvik paketi kararında belirsizlik sürüyor.
  • Meclis Başkanı Nanci Pelosi yaptığı yazılı açıklamada, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in 1.9 trilyon dolarlık teşvik paketini “yetersiz” diyerek eleştirdi ve Donald Trump’un virüse karşı verilen savaşı hem kişisel hem ulusal anlamda ciddiye almadığını söyledi.
  • Pelosi, “bu ciddi sorunlar çözülene kadar (teşvik paketinde) bir çıkmaz kalıyoruz” açıklamalarında bulundu.
  • Bu belirsiz ortam ve yatırımcı için kısa vadede likidite eksikliği; hisse senedi, altın ve BTC gibi varlıkların çekiciliğini azaltmaya devam ediyor.
  • Bazı piyasa uzmanları seçimde Joe Biden’ın başkan seçilmesi ile çıkarılacak yardım paketinin oldukça cömert olabileceğini öne sürüyorlar.
  • Böyle bir senaryo da Bitcoin fiyatı için önemli bir katalizör görevi görebilir.
  • Fakat bu hafta, teşvik paketinde bir karara varılmaması ve belirsizliğin sürmesi ile BTC fiyatı; 11 bin dolarda oluşan yeni desteğe bir gerileme ile sonuçlanabilir.

Squere’in BTC Yatırımının Etkileri Ne Olacak?

CEO’luğunu Twittter’ın kurucusu Jack Dorsey’nin üstlendiği Square şirketi, yaklaşık 50 milyon değerinde Bitcoin aldıklarını açıkladı. Bu haberden kısa bir süre sonra lider koinin fiyatı kayda değer şekilde bir sıçrama gösterdi. Fakat bunun doğrudan BTC fiyatına etki edip etmediğini anlamanın bir imkanı yok; bu yükseliş yalnızca bir tesadüften ibaret de olabilir.

BTC’ye kurumsal anlamda ilk yatırım yapan şirketlerden olan ve Nasdaq’ta listelenen MicroStrategy de birkaç ay önce 425 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldığını duyurdu ve bu miktar Square’in yatırımından katbekat fazla. Fakat MicroStrategy’nin bu hamlesine rağmen Bitcoin, 10 bin 200 dolara doğru keskin bir düzeltme yaşadı. Square yatırımının tam olarak BTC üzerindeki etkisi MicroStrategy gibi olup olmayacağı bu hafta dikkatle izlenebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!