Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Harvest Finance, Hackerı Bulmak İçin 1 Milyon Dolar Ödül Koydu

Yield farming protokolü Harvest Finance, geçtiğimiz hafta sonu 34 milyon dolar kayba sebep olan bir hacker saldırısına uğradı. Platform, o hackerı paraları geri vermek için ikna edene 1 milyon dolarlık ödül teklif ediyor.

DeFi protokolü Harvest Finance, bir bilgisayar korsanı tarafından dolandırıldı ve 34 milyon dolar kaybetti. Hackerın platformun likidite havuzlarından milyonlarca dolar çekmek için Tether ve USDC fiyatlarını hileli bir şekilde düşürdüğü öne sürülüyor. Harvest Finance, varlık değerleri manipüle edilerek yapılan bir işlem olduğunu için olaya “hırsızlık” demeyi seçti.

Olayın hemen ardından attığı bir tweet ile ekip, saldırganın kimliğinin bilindiği fakat belli kurallar sebebi ile ifşa edemediklerini ima etti; sonrasında yapılan açıklamalar ile saldırganın kimliğinin “somut olarak” bilinmediği doğrulandı. Hackerı parayı iade etmeye ikna edebilecek kişiye önce 100 bin dolarlık ve arından 400 bin dolarlık bir ödül teklif edildi.

Teklifler yetersiz geldi

Harvest Finance’ın 100 bin dolar ve 400 bin dolarlık teklifin ardından herhangi bir ihbar gelmeyince ekip çözümü ödül miktarını arttırmakta buldu.  Harvest Finance, hackerı paraları geri vermeye ikna etmek karşılığında ödülü 1 milyon dolara yükseltti.

Harvest Finance, platformdaki eksikliklerin farkında olduklarını dile getirseler de henüz zarar gören kullanıcılar için aksiyona geçmedi. Hackerın bulunması için koyulan ödülün yardımı ile çalınan fonların geri dönmesini ve kullanıcılara geri dağıtılabilmesini umuyorlar.

harvest-financeKayıpların karşılanması paranın geri dönmesine mi bağlı?

Takipçilerinin attığı “saldırganın kim olduğunu bildiğinizi açıklamanız blöf müydü?” yorumlarına karşı, somut bir delil olmadığını kabul eden protokolün dediklerine bakılırsa; kullanıcıların zararlarının karşılanması hackerın vicdanına ve onu ikna edebilecek kişilerin 1 milyon doları ne kadar istediğine kalmış durumda.

Protokol sonraki açıklamalarında, “şu an odak noktamız hackerdan fonları geri almak ve bundan sonra kullanıcıları etkileyebilecek her türlü saldırıyı azaltmaya çalışmak” şeklinde söylemlerde bulundu. Kraken borsası CEO’su Jesse Powell da bir yaşanan durum üzerine, direkt olarak Harvest Finance ismini geçirmese de bu şekilde açıklara sahip olan DeFi platformları hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulundu.  Powell, “projelerinizi mahvedip borsaların sizi kurtarmasını beklemeyin” şeklinde bir çıkışta bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!