Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’ın Kripto Para Yasağına Karşı Online İmza Kampanyası Başlatıldı!

Hindistan’ın kripto para kullanıcıları, geçenlerde merkez bankasının aldığı kripto para yasaklanması konusundaki kararından hiç memnun değil.  Kullanıcılar, Reserve Bank of India (RBI) olarak bilinen Hindistan Rezerv Bankası’nı kararından döndürmek için Change.org üzerinden bir imza kampanyası başlattılar. İmza kampanyasının açıklamasında ‘‘dağıtık defter teknolojisi’ne”  (DLT) herhangi bir sınırlandırma uygulanamayacağı belirtildi ve aşağıdaki açıklamalar ile detaylandırdı:

”Konsept olarak baktığımıza, kripto paralar ve blockchain durdurulamaz bir durumda. Ya tam gaz katılmaya ya da çağın gerisinde kalmaya karar verebilirsiniz. Hükumetin önce internet, sonra yapay zeka (AI), ve şimdi de blockhain devrimine karşı sergilediği duruş çağın gerisinde kalmak istediklerini göstermektedir.”

5 Nisan’da Hindistan Merkez Bankası yaptığı bir açıklamada kripto para bağlantılı işlerle uğraşan kurumlarla çalışmayacağını duyurmuştu. Yapılan basın açıklamasında böyle teknolojik gelişmelerin çığır açtığını ancak aynı zamanda kullanıcılar için büyük riskler taşıdıklarını da belirtti.

”….. kripto paralar ciddi şekilde kara para aklama önleme sistemine(AML) (anti-money laundering) ve Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu’na(Financial Action Task Force) (FATF) zarar verebilir ve borsa bütünlüğü ile merkezi kontrolü zedeleyebilirler. Ve eğer kritik boyutu aşarlarsa, finansal istikrarı bile tehlikeye atabilirler.”

RBI Başkan Yardımcısı, Bibhu Prasad Kanungo

Hindistanlı vatandaşlar anında yasaklamaya karşı çıktılar ve RBI’nin geri adım atıp blockchain teknolojisine yeşil ışık yakmalarını talep ettiler. Tim Draper’da ayrıca bu husus konusundaki görüşlerini ”talihsiz verilmiş bir karar” olarak belirtti. Eğer Başbakan Narendra Modi ile görüşürse ülkenin ”büyük bir hata” yaptığını söyleyeceğini belirtti.

Draper, hükümetin bu yeniliği desteklemesi gerektiğini aksi takdirde vatandaşlarının başka kripto para destekleyen ülkelere taşınacağını veya onlar tarafından işe alınacağını vurguladı. Hindistan’ın ulusal para biriminin bitcoin olması gerektiğini belirtecek kadar ileri giden Draper, ”Akım belirleyici bir ülke haline gelip dünyanın en iyi mühendisleri ve kodlayıcılarını ülkeye çekme veya en iyi ve en parlak elemanlarını başka bölgelere kaptırma seçimini yapmak zorundalar” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment