Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasaları Toparlanıyor

Coin Market Cap verilerine göre ilk 10’da yer alan koinlerde, genel bir toparlanma havası mevcut. Yazının kaleme alındığı dakikalarda, Bitcoin 7 bin dolar, Ethereum ise 400 dolar seviyelerine gelmiş durumda.

Twitter’da faaliyet gösteren ancak önceki saatlerde de kapandığı haberini verdiğimiz @Bitcoin hesabının adeta resmi sponsoru olan Bitcoin Cash ise, şu anda 650 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Bu twitter hesabı sonrasında bir Türk tarafından tekrar sahiplenildi ve ardından yeniden kapatıldı.

Toplam piyasa hacmi ise şu aşamada yaklaşık 267 milyar dolar seviyelerinde gezerken, hacimdeki Bitcoin oranı yüzde 45 ile Mart ayı ortalamasını tutturmuş durumda.

Piyasadaki bu gelişmelerin George Soros ve Rotschild ailesinin Bitcoin’e yatırım yaptığı haberleri doğrultusunda gerçekleştiği düşünülüyor. Milyar dolarlık serveti olan bu ailelerin Bitcoin’e yatırım yapacaklarına dair söylentiler Bitcoin’e artık “balon” demenin popülerliğini kaybettiğinin ve asıl niyetlerinin ortaya çıktığını bizlere gösteriyor. Bunun yanında Hindistan Merkez Bankası’nın kripto para kullanan işletmelere hizmet vermeyeceği haberleri ise piyasaya olumsuz yönde pek etki etmedi. Bilinmez ancak Hindistan’dan bu yönde bir açıklama gelmese, milyarderlerin Bitcoin’e yönelik atılımları piyasayı daha olumlu etkileyebilirdi.

Hindistan’ın açıklamaları ile ilgili olarak Tim Draper, çok yanlış bir karar olduğuna yönelik açıklama yapmıştı.

Ayrıca gün içinde twitter üzerinde @bitcoin hesabının başına gelenler de Bitcoin’in konuşulma oranına bir nebze de olsa etki etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment