Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Düzenleyicisinden Lisanssız Vadeli İşlem Uyarısı

Hong Kong’un finansal düzenleyicisi Bitcoin vadeli işlemleriyle ve kripto paralar ile bağlantılı diğer yatırım ürünleri ile ilgili yeni bir bildiri yayınladı.

11 Aralık’ta Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlem Komisyonu (SFC) tarafından yayınlanan yeni duyuruda bu gibi ürünlerin Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlem Yönetmeliğinde “2.tip düzenlenmiş eylemler” olarak adlandırıldığı ve yalnızca lisanslı firmaların yatırımcılara bu ürünleri sunabileceği belirtildi.

Bildiri pazar günü CBOE’nin başlattığı vadeli işlemlerin tam bir gün sonrasında yayınlandı. Pek geç kalınmış sayılmaz çünkü 18 Aralık’ta CME Group da vadeli işlemlere başlayacak.

Düzenleyici tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Bitcoin vadeli işlemleri, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu tarafından düzenlenmiş ve iyi kurulmuş ABD merkezli vadeli işlem ve emtia borsaları tarafından başlatıldı ve başlatılacak.”

“Hong Konglu yatırımcılar bu borsaların üyelerinden olan bir aracı aracılığıyla Bitcoin vadeli işlem ticareti yapabilir. Sektöre, tarafların eğer ki Bitcoin vadeli işlemleriyle alakalı bir hizmet sunuyorlarsa SFC tarafından uygun bir lisans almış olmaları gerektiğini hatırlatıyoruz.”

SFC aynı zamanda Hong Konglu yatırımcıların kripto para opsiyonları gibi kripto paralarla ilgili diğer yatırım ürünlerini de kullanabileceklerini belirtti. Ancak bu gibi ürünleri yatırımcılara düzgün bir lisans olmadan sunmak yeni yayınlanan bildiriye göre SFO’nun nezdinde suç işlemek olarak algılanabilecek.

SFC yatırımcıları yasal olarak düzenlenmemiş kripto para borsalarındaki Bitcoin vadeli işlem ürünlerinin SFO’ya uygun “vadeli işlem sözleşmeleri” olup olmadıklarını kontrol etmeleri yönünde uyardı. Ve tabii ki neredeyse her devletin resmi kurumu gibi SFO da yatırımcıları bir kez daha kripto para piyasasındaki değişkenlik konusunda uyarıp, sermayelerini riske attıkları konusunda uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment