Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HSBC Yönetimindeki Hong Konglu Bankadan “Kısıtlı” Kripto Hizmeti

HSBC’nin yönetimi altındaki Hang Seng Bank’ın Hong Kong’daki kripto para şirketlerine sunduğu kısıtlı hizmet dikkat çekti.

Bu yılın başından beri kripto para sektörünün merkezi olmak için ciddi adımlar atana Hong Kong’da beklentiler karşılanamıyor. Hong Kong Economic Journal tarafından sunulan haberde, HSBC’nin yönetimi altındaki Hang Seng Bank‘ın bölgedeki kripto para şirketlerinin hesap açmasına izin verirken bu hesapların “basit” statüyle sınırlandırılacağına dair tutuma dikkat çekildi.

Geçtiğimiz aylarda Hong Kong Para Otoritesi (HKMA), bölgedeki bankalara seslenerek kripto para şirketlerine hizmet verme konusunda daha cesur ve eli açık davranmaya davet etmişti.

Bir HSCB sözcüsü geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamada, kripto para şirketlerine karşı yapıcı davranacaklarını belirtmiş ve gelişmelerle ilgilendiklerini vurgulamıştı:

Hesap açma dahil ancak bununla sınırlı olmamak üzere bir dizi konuda görüş alışverişinde bulunmak için kripto para sektörüyle aktif diyaloglarımız var. Hong Kong’da yeni gelişmekte olan bu sektörün politikaları ve gelişmeleri ile yakından ilgilenmeye devam ediyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!