Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi Cüzdanı Saldırıya Uğradı, 5.000 Ethereum Çalındı: Justin Sun’dan Açıklama!

Asya’nın en büyük kripto para borsası HTX’in (eski adıyla Huobi), sıcak cüzdanından yaklaşık 8 milyon dolar değerinde 5 bin ETH çalındı.

Bir kripto para borsası daha hack saldırısına kurban gitti. Gerçek zamanlık kripto para güvenlik uyarıları sunan Cyvers Alert 25 Eylül tarihinde resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, dün HTX’in sıcak cüzdanlarına saldırı düzenlenerek ve 7,9 milyon dolar değerinde 5 bin Ethereum (ETH) çalındığını aktardı.

Cyvers Alert, HTX’e ulaşmaya çalışmasına rağmen yanıt alamadığını ifade etti. Öte yandan HTX’in Çince olarak blockchain üzerinden iletişime geçmeye çalıştığı ve para iadesi talep ettiği belirtildi.

HTX gönderdiği blockchain mesajında, saldırgana %5 beyaz şapkalı hacker bonusu vereceklerini söyledi:

Gerçek kimliğinizi doğruladık. Lütfen 0x18..12e adrese para iadesini yapın. Size %5 beyaz şapka bonusu sağlayacağız. Teklifimiz 7 gün boyunca geçerlidir. Son tarihe kadar iade yapmazsanız adli makamlara başvuracağız.

Justin Sun’dan açıklama

HTX küresel danışmanı ve TRON (TRX) kurucusu Justin Sun konu ile ilgili yaptığı açıklamada, borsadan 8 milyon dolar değerinde 5 bin ETH çalındığını doğruladı. Borsanın saldırıdan kaynaklanan tüm kayıpları kapattığını söyleyen Justin Sun, kullanıcı varlıklarının güvende olduğunu ifade etti. Justin Sun ayrıca HTX’in tamamen normal şekilde işleyişini sürdürdüğünü belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Balancer (BAL) ve CoinEx gibi borsalar da benzer saldırılara uğramış ve milyonlarca dolar değerinde kripto para çalınmıştı.

CoinGecko verilerine göre HTX’in yerel token’ı HT, durumdan çok fazla etkilenmedi. HT, son 24 saatlik periyotta %1,1 düşüşle 2,44 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!