Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM, NGO ve Global Citizen, Blockchain Bağış Platformu Kurmak İçin Bir Yarışma Başlatıyor

11 Mayısta paylaşılan bir duyuruda, Amerikan çok uluslu teknoloji devi IBM, Global Citizen ve kendisini fakirliği ortadan kaldırmaya adamış NGO ile ortaklığa imza atıp bağış yapılabilecek bir blockchain platformu yarışmasına sponsor olacaklarını bildirdiler.

IBM’den yapılan açıklamaya göre iyimser kurumların karşısında duran önemli sorunlardan birisinin, organizasyonun da asıl hedefi olan bağışlanan fonların etkili ve verimli şekillerde kullanılması durumundan emin olmak. Basın açıklaması şu şekilde devam ediyor:

”Eğer fakirlik ve bulaşıcı hastalıklar gibi toplumsal sorunları çözeceksek her sebebin söz verildiği paraları aldığından emin olmalıyız. Bu durumda en çok dikkat edeceğimiz grup ise en etkili bağış grubu olan Federal Hükumetler oluyor.

IBM ve Global Citizen’ın yarışmayı yapmasının başlıca nedeni, hayırseverlikle ilgili taahhütleri son kullanımlarına kadar takip etmek için uygulanabilecek bir blockchain platformunun yapılması için teşvik oluşturmak.

”Challenge Accepted” (meydan okuma kabul edildi) isimli yarışma, yarışmacılardan IBM Blockchain Platformu üzerinde, ilk üye olarak yardım kuruluşlarının kayıtlı olduğu,  ikinci üye olarak bunlara hükumet tarafından belirli sebeplerle özel bağışların ve fonların transfer edildiği ve son olarak hepsinin Global Citizen tarafından tescillendiği üç üyelik bir ağ kurmalarını istiyor.

Kazanan proje, bunu IBM’nin internet sitesinde sergileyebilecek, IBM, Global Citizen ve endüstrinin lider isimleri ile bu uygulamanın nasıl uygulanacağı konusunda ile bir çalıştaya katılabilecek ve son olarak onların yazdığı kod benzer projeler üzerinde çalışan programcılar için de mevcut ve kullanılabilir hale getirilecek.

Geçen sene İngiltere menşeli blockchain hayır kurumu Alice, blockchain temelli bir bağış yapma platformunun pilot versiyonunu duyurmuştu. Alice ‘görev-bazlı hayır kuruluşlarına’ aktarmak için akıllı kontrat kullanan platformu Londra evsizler destek organizasyonu olan St. Mungo’s üzerinde test etmeye başlamıştı.

Dün, Sadece- Bitcoin hayır kurumu olarak bilinen Pineapple Fund son bağışını da yaparak 5104 BTC’lik görevini tamamladığını belirtmişti. Bu organizasyon tarihi 2017 Aralık BTC fiyat artışının ortalarında hayata geçmiş ve Pine takma adını kullanan anonim bir hayır sever tarafından yürütülmekteydi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment