Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Kripto Kredi Platformunun Alacaklılarından SBF’e Mahkeme Çağrısı

İflas eden kripto kredi platformu Voyager Digital’in alacaklıları, Sam Bankman-Fried (SBF) dahil olmak üzere FTX ve Alameda’da yer alan üst düzey yöneticileri mahkemeye çağırdı.

Voyager alacaklılarının temsilcileri, FTX’in iflas sürecini ve Voyager’ın adil piyasa değerini detaylandırmak için mahkeme başvurusunda bulundu. ABD New York Güney Bölgesi İflas Mahkemesi’nde 18 Şubat’ta yapılan bir mahkeme başvurusunda, SBF’e “İflas davasında ifade vermek üzere celpname” tebliğ edildiği belirtildi.

Temsilciler tarafından mahkemeye çağrılan FTX’in eski mühendislik direktörü Nishad Singh, FTX kurucu ortağı Gary Wang ve Alameda Research eski CEO’su Caroline Ellison dikkat çeken isimler arasında yer aldı.

Söz konusu celpte, üst düzey yöneticilerin 23 Şubat tarihinde uzaktan ifade vermek için hazır olması talep edildi. Öte yandan SBF, alacaklılar tarafından talep edilen tüm belgeleri 20 Şubat‘a kadar teslim etmekle yükümlü tutuldu.

Voyager’ın da mahkemeye çağırdığı FTX’in eski mühendislik direktörü Nishad Singh, geçtiğimiz günlerde mahkemeyle iş birliği yapmak adına dolandırıcılık suçlamalarını kabul etmeyi planladığı bildirilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!