Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Kripto Para Borsasından Daha Rus Hesaplara Yaptırım

Avrupa Birliği’nin Rusya’ya karşı düzenlediği 8. yaptırım paketi kapsamında kripto para borsaları Blockchain.com ve Crypto.com da Rusya bağlantıları hesapları kısıtlayacağını duyurdu.

Blockchain.com ve Crypto.com tarafından kullanıcılara gönderilen maillere göre şirketler, Avrupa Birliği’nin Rusya’ya karşı yaptırımları kapsamında Rusya bağlantılı hesapları kısıtlayacak.

Blockchain.com tarafından gönderilen mailde, kısıtlama hakkında bilgilendirilmiş hesaplara fonlarını çekmeleri için 27 Ekim’e kadar süre tanınırken ilgili tarihten sonra hesapların bloke edileceğine yer verildi. Ayrıca yaptırıma tabi hesapların duyurudan itibaren saklama ve ödül hizmetlerinden men edildiği bildirildi.

Öte yandan Crypto.com müşterileri ise gönderilen mailde bir netlik olmadığını ve siteye ulaşamadıklarını iddia ediyor.

6 Ekim tarihinde tüm Avrupa Birliği Üyelerince kabul edilen sekizinci yaptırım paketi kapsamında, Avrupa Birliği sınırları içerisinde faaliyet gösteren tüm kripto para ödeme ve ticaret şirketlerine, hesap büyüklüğüne bakılmaksızın Rusya bağlantılı tüm hesapların dondurulması gerektiği belirtildi.

Bir NFT şirketi olan Dapper Labs 10 Ekim tarihinde yaptırımları uygulayacağını açıklayan ilk şirketlerden biri oldu. Şirket Rusya bağlantılı hesapların varlıklarını muhafaza etmeye devam edeceğini ancak yaptırımlar bitene kadar varlık sahiplerinin müdahale hakkının bulunmayacağını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!