Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Banka Standard Chartered’dan Blockchain Platformu Geldi

İngiltere’nin en büyük ticari bankaları arasında yer alan Standard Chartered, yaptığı açıklama ile Blockchain teknolojisi hakkında bir hamle yaptığını duyurdu.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, firmanın ürün tedarik zinciri konusunda bir sistem geliştirdiği ve bunu da ortaya koyacağı açıklandı.

Bu sistemin ürün tedarik zincirlerindeki gönderimler konusunda görev yapacağı ifade edilirken, platformun Çin internet devi Tencent’in Blockchain ağında yer alacağı açıklandı.

Bu platform sayesinde hem şeffaflığın artması bekleniyor, hem de gerek maliyet gerekse de zamandan tasarruf edilmesi planlanıyor.

Bu yeni platform ile birlikte, tedarikçilere ulaşmak da eskiye göre daha kolay olacak. Digital Guandong adı verilen bir sistemde yer alan tedarikçilere ulaşmanın daha kolay olacağı ifade edilirken, bahsedilen sistemde ise oldukça fazla sayıda tedarikçi olduğu ifade ediliyor.

Londra merkezli banka, genel olarak Uzak Doğu, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde çalışıyor. Daha önce de firmanın halkla ilişkiler birimi başkanı olan Ed Bowles, Facebook’un çok konuşulan kripto parası Libra’ya geçiş yapmış ve bu haber, kripto para sektöründe geniş bir yankı uyandırmıştı.

Blockchain teknolojisi ile ilgili bugün bir başka teknoloji devi IBM de önemli bir hamle yaptığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment