Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’den Kripto İçin Yeni Adım: Yabancı Yatırımcılara Vergi Muafiyeti

İngiltere, aracı kurumlar ve kripto şirketleri aracılığıyla kripto yatırımı yapan yabancı yatırımcılara vergi muafiyeti uygulamaya başladı.

Hükümetin vergi kurumu HM Revenue and Customs’ın resmi web sitesinde yayınlanan bildiriye göre 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle İngiltere yerel yatırım yöneticileri ve aracı kurumlar aracılığıyla kripto para yatırımı yapan yabancı yatırımcılara vergi muafiyeti uygulamaya başladı. Aralık ayında açıklanan vergi indirimi kararının Başbakan Rishi Sunak’ın İngiltere’yi bir kripto para merkezine dönüştürme planlarının bir parçası olduğu düşünülüyor.

HM Revenue and Customs, bu muafiyetin küresel yatırımcıları çekmede önemli bir faktör olduğunu öne sürdü ve vergi muafiyetinin büyük kurumsal yatırımcıların kripto para sektörüne dair yatırımlarını İngiltere üzerinden yönetmeye teşvik edeceğini açıkladı.

Uzmanlar İngiltere’nin, Rishi Sunak önderliğinde kripto para merkezi olma yolunda donanımlı bir şekilde ilerlemeye devam ettiğini belirtti. Ülkenin kripto para sektörüne dair teşvik edici kanunların yanı sıra yatırımcıyı ve finansal sistemi de korumaya yönelik düzenlemeler yaptığı belirten uzmanlar, başbakanın bu yolda emin adımlarla ilerlediğine dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!