Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’nin En Büyük 2. Bankasından Kripto Para Önlemi: Yasaklayacak!

İngiltere’nin en büyük ikinci bankası Chase Bank, artan dolandırıcılık vakalarını öne sürerek kripto para bağlantılı ödemeleri yasaklayacağını duyurdu.

Bankacılık devi Chase Bank, kripto para bağlantılı yasaklamaya karar verdi. Banka tarafından e-posta yoluyla yapılan açıklamada, kripto paralar aracılığıyla yapılan dolandırıcılık faaliyetlerinin ciddi oranda arttığı belirtilirken buna önlem olarak kripto para borsalarına yapılan transferlerin 16 Ekim‘den itibaren yasaklanacağı vurgulandı.

Açıklamaya göre bankanın İngiltere merkezli müşterileri, banka kartı üzerinden veya havale aracılığıyla kripto para borsalarına para gönderemeyecek veya direkt olarak satın alım yapamayacak. Banka, kripto paralarla ilgili bir ödeme yaptığını fark ettiği bir müşterisinin ödemesini açıklama yapmaksızın reddedilecek.

Chase Bank sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, verilen bu kararın müşteri güvenliğini amaçladığı vurgulandı:

Müşterilerimizin paralarını güvende ve emniyette tutmaya yardımcı olmaya kararlıyız. Birleşik Krallık tüketicilerini hedef alan kripto dolandırıcılıklarının sayısında bir artış gördük, bu nedenle bir Chase banka kartıyla veya bir Chase hesabından bir kripto sitesine para aktararak kripto varlıklarının satın alınmasını önleme kararı aldık.

İngiltere’nin üçüncü en büyük bankası National Westminster Bank (NatWest) geçtiğimiz mart ayında kripto paralar üzerinden artan dolandırıcılık faaliyetlerini gerekçe göstererek bu tür işlemleri engelleyeceğini duyurmuştu.

İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA) 8 Ekim’de kripto paralarla ilgili önemli kısıtlamalar getiren yeni kuralları devreye sokacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!