Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’ye Ayak Uyduramayan İki Dev Kripto Para Borsası Uyarı Listesine Alındı!

İngiltere tarafından kripto paralara yönelik düzenlemelerin hayata geçmesiyle birlikte bazı kripto para borsaları “uyarı listesine” alındı.

İngiltere Finansal Hizmetler Otoritesi (FCA) tarafından hazırlanan kripto para düzenlemesi 8 Ekim’de yürürlüğe girdi. Uygulamanın başlamasıyla birlikte HTX (eski adıyla Huobi) ve KuCoin’in de içinde bulunduğu 143 kurumu uyarı listesine dahil edilirken Binance ve OKX dahil 42 kripto para şirketi regülasyonlarla uyum içerisinde faaliyet gösterenler arasında yer aldı.

Toplamda 143 kurumun yer aldığı uyarı listesinde “Bu firmayla iş yapmaktan kaçınmalısınız” ifadesi yer aldı. FCA ile uyumlu şekilde hareket eden 42 kripto para şirketinin ise geçtiğimiz ağustos ayından bu yana değişmediği vurgulandı.

FCA kripto para borsaları ve şirketlerinden, sundukları ürün ve hizmetler hakkında daha net olmasını beklerken özellikle kripto paralar hakkında yapılan reklam faaliyetlerine ciddi kısıtlamalar getirdi.

Düzenleyici kurumun, yeni regülasyonlara uymayan şirketlere ciddi para cezasına varasıya yaptırımlar uygulayabileceği açıklanmıştı. Geçtiğimiz temmuz ayında açıklamada bulunan FCA Kripto Finansal Promosyonları Lideri Jayson Probin şu ifadelerde bulunmuştu:

İngiltere tüketicilerine yasa dışı tanıtım yapan kişilere karşı güçlü önlemler alacağız. Önlemler kapsamında bu firmaları uyarı listemize yerleştirerek web sitelerinin, sosyal medya hesaplarının, uygulamaların ve ihlalde bulunan diğer tüm promosyonların kaldırılmasını ve yaptırım uygulanmasını talep etmeyi içerebilir. Fakat önlemler bunlarla sınırlı kalmayacaktır.

OKX 7 Ekim günü yaptığı açıklamada, İngiltere’deki yeni kripto para düzenlemeleri kapsamında politika değişikliğine gittiğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde benzer bir açıklamada bulunan Binance, İngiltere’deki yeni kurallar kapsamında yapacaklarına yer vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!