Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İnsan ve Yapay Zeka Ayrımı: Worldcoin Projesi ve WLD Coin Nedir?

Bir günde kripto para piyasasının gündemine bomba gibi düşen Worldcoin (WLD) projesi nedir?

Kripto para piyasasının gündeminde yer alan ve önde gelen birçok borsada listelenerek bütün ilgiyi üzerine toplayan Worldcoin projesinin ve WLD coin’in ne olduğu yatırımcılar tarafından merak konusu oldu.

Worldcoin projesi nedir?

OpenAI’nin kurucusu Sam Altman ve iş ortakları Alex Blania ile Max Novendstern tarafından geliştirilen Worldcoin (WLD), kripto para dünyasında yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Beta döneminde 2 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan proje herkesin erişebileceği, adil ve şeffaf bir kripto para birimi oluşturmayı hedefliyor.

Worldcoin, dünya çapında ekonomik eşitliği teşvik etmek ve insan ile yapay zeka ayrımını yapabilmek için tasarlanmıştır. Diğer kripto paraların aksine Worldcoin, kullanıcılarına karmaşık madencilik işlemleri yapmadan veya büyük miktarda para yatırmadan kripto para kazanma fırsatı sunmaktadır.

Proje ayrıca World ID adı verilen bir küresel kimlik ağı etrafında dönmektedir. World ID, proje kullanıcılarının çevrim içi bir şekilde insan olduklarını kanıtlamasına ve bu sayede gizlilik sağlamayı amaçlamaktadır.

Worldcoin ABD’de mevcut olmaması ve insanların irislerini taramanın yasal olmaması nedeniyle ilk günden Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin başta olmak üzere pek çok aktörün endişe ve eleştirilerinin hedefi oldu.

WLD coin nedir?

Worldcoin’in WLD token’ı, projenin temel taşıdır ve ekonomik eşitliği teşvik etme misyonunu yerine getirmek ve kullanıcıların Worldcoin ekosisteminde değer alışverişi yapmasını sağlamaktadır. WLD token dünya çapında milyonlarca insanın kripto para birimlerini kullanmasını ve bu sayede ekonomik eşitliği teşvik etmeyi hedeflemektedir.

Worldcoin token’ın sadece bir kripto para birimi değil, aynı zamanda daha adil ve eşit bir dünya için bir araç olduğu belirtiliyor. Ekibin ifadelerine göre bu yenilikçi token, kripto para birimlerinin geleceğini şekillendirecek ve dünya çapında ekonomik eşitliği teşvik edecek.

Daha ilk günden birçok tartışmanın gündeminde yer alan WLD’nin 10 milyar toplam arzı bulunuyor. Bu arzın %75’i topluluğa ayrılırken %13,5’i ise Tools for Humanity (TFH) yatırımcılarına ve %1,7’si de TFH rezervlerine tahsis edildi. Geri kalan %9,5’lik kısım ise geliştirici ekip için ayrıldı.

Yapay zeka ve insan ayrımı

Proje kurucusu Sam Altman, projenin resmi olarak piyasa sürülmesinin ardından 2 milyar kullanıcının Worldcoin’e kaydolmasını umduğunu dile getirdi. İnsanların ve yapay zekanın giderek birbirinden ayrışamaz bir noktaya geldiğini dile getiren Altman, Worldcoin’in gerçekten iddialı bir proje olduğunu belirtti.

Öte yandan ekibe göre bu Worldcoin’in amacı hem kullanıcıların kimliklerini korumak hem de sahtekarlığı önlemektedir. Bu kapsamda insan ve yapay zeka arasındaki ayrımı yapmada aracı olmaktadır.

Worldcoin Binance ve birçok borsada listelendi

Bugün ana ağına geçerek (mainnet) piyasaya sürülen WLD, önde gelen kripto para borsaları Binance ve OKX de listelendi. Neredeyse bütün borsalardan aynı anda gelen listeleme haberleriyle adeta gündeme oturan WLD, Binance üzerinde 3,30 dolar seviyelerine kadar ulaşmıştı.

Coingecko verilerine göre WLD, 2,22 dolar seviyesinden işlem görüyor. Binance üzerinden %20 indirimli bir şekilde Worldcoin satın almak için buradan üye olabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!