Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Intel ve Tencent Blockchain’de Bir Arada

Intel ve Tencent firmaları Internet of Things blockchaininde iş birliği yapıyor.

Çin medya ve teknoloji firması Tencent ve Intel 10 Eylül’de Wuxi’de yapılan “World Internet of Things” fuarında Blockchain teknolojisi üzerinde bir çalışmaya beraber imza atacaklarını açıkladı.

Ortaklar bu projenin TUSI’nin Internet of Things (IoT) laboratuvarına yönelik gelişmeler üzerine olacağını ileri sürdü.

Tencent Mobile Internet Group başkan yardımcısı Wu Yu, IoT teknolojisine olan ilginin git gide uluslararası çapta artış göstermekte olduğunu ve bu ilgiden faydalanmak istediklerini açıkladı.Aynı zamanda Intel’in teknolojisinin kritik donanım güvenliği hakkındaki sorunları çözmede kullanılacağını ekledi.

Anlaşmanın detayları:

Sözleşme vaadine göre Tencent Intel’in de yardımıyla bulut sistemli (cloud-based) Blockchain teknolojisinden yararlanacak. Fakat bu projede Intel ve Microsoft’un ortak projesi olan ve Hyperledger’ın bir benzeri olan Coco Framework’ün kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmemekte.

Intel’in başkan yardımcısı ve güvenlikten sorumlu genel müdürü olan  Rick Echevarria, Tencent’la beraber iş birliği yapacak olmalarından heyecan duyduklarını belirtti.

“Intel kendini  gizlilik koruması, güvenlik ve genişleyebilir teknoloji sağlamaya adamış bir firma ve Blockchain teknolojisi üzerine Tencent’la beraber iş birliği yapacak olması hepimizi heyecanlandırıyor. “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment