Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İranlı General: ABD’nin Yaptırımlarına Karşı Kripto Para Kullanabiliriz

İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Saeed Muhammad, İran’ın ekonomik yaptırımlardan kurtulmak için kripto para kullanabileceğini düşünüyor.

Yaptırımlara Karşı Çözüm

İranlı general Muhammad, birkaç saat önce İran’a uygulanan ekonomik yaptırımlarla ilgili bir açıklama yaptı. Devrim Muhafızları Ordusu’nun komutanlarından biri olan Muhammad, İran’ın bu yaptırımlara karşı kripto paralara yönelebileceğini düşünüyor.

CoinDesk’in haberine göre Saeed Muhammad, İran’ın ticaret anlaşmalarında kripto para kullanmasını öneriyor ve şu açıklamayı yapıyor:

İran’a uygulanan yaptırımlardan kurtulabilmek için daha etkili bir sistem geliştirmek zorundayız. Bunun için diğer ülkelerdeki ortaklarımıza kripto para kullanabiliriz.

ABD Hazine Bakanlığı uzun süredir İran’a çeşitli ekonomik yaptırımlar uyguluyor. ABD ayrıca müttefiklerinin de aynı politikayı izlemesini ve benzer yaptırımlar uygulamasını talep ediyor. Bu da İran ekonomisine birçok yönden kısıtlama getiriyor.

İranlı yöneticiler geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde bu yaptırımları atlatabilmek için çeşitli yöntemlere başvurdular. Ayrıca ülkedeki blockchain ve dijital para çalışmalarının hızlandığını biliyoruz. Öyle ki İran Merkez Bankası’nın kendi dijital parasını geliştireceği yönünde de bazı iddialar var ancak bu yönde henüz somut bir adım atılmadı.

Kısa süre önce düzenlenen Türkiye-İran-Malezya zirvesinde buna benzer bir dijital para projesinden bahsedilmiş, bu üç ülke arasında kullanılabilecek ortak bir dijital para projesinin önerisi sunulmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment