Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İslam Kalkınma Bankası Şeriat Uyumlu Blockchain Ürünleri Araştırıyor

Suudi Arabistan İslam Kalkınma Bankası (IDB) ‘nın Ar-Ge takımı şeriat uyumlu yeni finansal ürünler geliştirmesi için Blockchain kullanıyor.

Reuters‘e göre, İslam Araştırmaları ve Eğitim Enstitüsüdaha derin araştırma öncesinde teknik fizibilite çalışmaları yapmak için Ateon ve SettleMint adında iki yeni şirketle anlaştı. SettleMint, anlaşma haberini  hafta başında resmi blogunda yayınladı.

Şeriat uyumlu finans, genel olarak kredi menfaatlerini ve spekülatif yatırımları yasaklar. Grup, hangi spesifik ürünün yayılacağı konusunda net bir gelişme olmamasına karşın, yakın tarihte geçerli olan varlık takasıyla ilgilendiğini bildirdi.

Matthew Van Niekerk SettleMint’in CEOsu ve kurucusu şunları söyledi:

“Bu projeye katkıda bulunacağımız için çok heyecanlıyız. SettleMint‘in temel değerlerinden biri, dünyayı daha iyi hale getirmek ve Blockchain teknolojisini kullanarak 57 üye ülkenin daha ileri düzeyde finansal erişimi ve gelişimi için harekete geçmek olmuştur.”

SettleMint tarafından yapılan açıklamaya göre, Blockchain akıllı sözleşmeler, şeriat uyumlu finansal ürünlerin ek yönetim ve yasal karmaşıklıkların yanı sıra işten çıkarılmaları hafifletirken,İslami kurumlar için sözleşme süreçlerinin otomatikleştirilmesine yardımcı olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment