Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Bankası Bitcoin Alan Müşteriyi Sorguladı

Amerikan bankası PNC, iddialara göre “Bitcoin ile hiçbir ilişkisi olmasını istemiyor” ama satın alma sebeplerini açıklamadıkları sürece, müşterilerinin hesabını kapatmakla tehdit ediyor.

Bu iddia sosyal medyada dolaşan bir yazıdan kaynaklanıyor.

Reddit’te EliToohey isimli bir kullanıcının anlattığına göre, müşterisi olduğu PNC bankası Coinbase ve Xapo borsaları üzerinden aldığı Bitcoin hakkında kendisiyle görüşmek istemiş:

“PNC bankasının 15 yıldır müşterisiyim ve kısa bir süre önce hesabımdaki sıra dışı hareketliliklerle ilgili bir telefon aldım.”

“Birkaç işlemi onaylamam istendikten sonra ‘Hangi sebeple Bitcoin aldığım’ soruldu.”

Kullanıcı hangi amaçla Bitcoin aldığını açıklamayı reddettiğinde, banka kendisinin hesabını kapatmakla tehdit etti.

“Cevap vermeyeceğimi söyledim ve ‘Bitcoin ile ne yapacağım’ soruldu.”

“Cevap vermeyeceğimi tekrarladım ve bana bankanın güvenlik ekibinden ‘bu sorulara tatmin edici cevaplar alınmazsa müşterinin hesabı kapatılacaktır’ yönünde bir talimat alındığı söylendi.”

Bankaların kripto paralara pek ılımlı yaklaşmadığını göz önüne aldığımızda yaşandığı iddia edilen bu durum pek garip kaçmıyor.

Bankaların müşterilerin hesabını kapatmakla tehdit ettiği haberleri yalnızca ABD’de değil, Avrupa’da da çıkıyor. Birleşik Krallık merkezli Barclays’in bu konudaki tepkileri de gün yüzüne çıkmıştı.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’ın yorumları, bankaların Bitcoin’e tavrı, yine bankaların devlet paralarını ön plana çıkarmaya çalışması, kripto para yanlıları tarafından iyice alay konusu haline geliyor.

Girişimci ve yorumcu Tuur Demeester de geçtiğimiz günlerde ABD Federal Rezerv’ine gönderme yapıp şöyle bir tweet atmıştı:

“Satoshi’nin yayınladığı manifestoda ‘Toplam Bitcoin sayısı pek önemli değil’ demiş olduğunu hayal etsenize.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment