Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatları İşlem Hacminin Düşüklüğünden Dalgalanıyor

Bitcoin ve diğer kripto paralar için oldukça ilginç günler yaşanıyor. Piyasaların hafta sonu boyunca yaşadığı devasa düşüş ile aslında hiçbir şey o kadar harika görünmüyor. Toparlanma sinyalleri gönderse de, Bitcoin fiyatları şimdilik hala dalgalanıyor. 24 saat içinde %2.66’lık bir kazanç göze çarpsa da, fiyatları düşürmek için oldukça baskı oluştuğu görülüyor.

Bitcoin İçin Sırada Ne Var?

Bitcoin fiyatının bir sonraki aşamada neye ulaşacağını kestirmek oldukça zor. Bazı insanlar, gelecekte neler olabileceğini yansıtan teknik analiz ve grafiklere güveniyor fakat buna bel bağlamak yapılabilecek en iyi şey değil. Daha da önemlisi, teknik analizlerin birer spekülatif araç olması. Modeller karşı tarafa yarar sağlamak için var, fakat orijinalinin aksine oldukça ters yönde ilerleyenler de olabilir.

Bitcoin fiyatlarının değeri yükseldiğinde, geri kalan kripto para ekosistemi de neredeyse her zaman bunu takip ediyor. Kazançlar şimdilik göreceli olarak küçük olsa da, Bitcoin fiyatlarının geçtiğimiz 24 saat içinde toparlandığını görüyoruz. Bitcoin fiyatındaki %2.66‘lık değişim hemen hemen hiçbir şey,çünkü bu değişim gelecek günler ve haftalarda fiyat dalgalanması olabileceğinin ipuçlarını veriyor.

Beklendiği üzere, birçok alternatif kripto para, Bitcoin fiyatındaki artıştan yararlanıyor. Tabii bunu bazıları diğerlerinden daha çok yapıyor ve bu hiç de şaşırtıcı değil. Çok az insanın normal bulacağı şey ise Litecoin’in geçtiğimiz 24 saat içinde sadece %0.08 oynaması. Bu da bize LTC değerinin Bitcoin fiyat değişimiyle alakası olmadığını gösteriyor. Bu oldukça ilginç bir gelişme fakat unutulmamalıdır ki bunlar sadece piyasaların şu anki gelişimine bakarak söylenenlerdir. İşler her zaman değişebilir.

Bitcoin fiyat artışından yararlanan ise Ethereum oldu. Geçtiğimiz günde tam %19.59 yükseliş kaydetti. Bu da Ethereum’un durumunun Bitcoin fiyatıyla belirlendiğinin açık bir göstergesidir. Bu fikre herkes katılmayabilir fakat gözümüzün önünde duran gerçeği göz ardı etmek oldukça zor olur. Litecoin’in aksine Ethereum kendi fiyatını yükseltebilmek için Bitcoin’in belirli bir değer belirlemesine ihtiyaç duyuyor. Bu iki birimin birbiriyle yarış içinde olmadığını göz önünde bulundurursak bu oldukça ilginç bir durum.

24 saatlik işlem hacmi açıkça Ethereum’un tarafını tutuyor.

Bitcoin 2.500$‘a tekrar yükselebilmek için mücadele ediyor çünkü bu aralar 2.340$ civarında geziniyor. Bitcoin fiyatının 1 Ağustos‘a yaklaştığımız bu günlerde düşüş yaşaması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment