Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İtalya Bankacılar Birliği Blockchain Sistemi Geliştirmeyi Sürdürüyor

İtalya‘daki Bankacılar Birliği (ABI), Blockchain teknolojisini kullanmaya karar verdi.

FinExtra tarafından yapılan habere göre İtalya’daki Bankacılar Birliği, R3 tarafından Corda adı altında geliştirilen Blockchain sistemine dayalı yeni bir platform geliştirdi ve şu anda bu platformu test ediyor.

Bankacılar Birliği tarafından yayınlanan duyuruya göre R3, Japonya’daki NTT Data ve İtalya’daki Sia adlı şirketler tarafından ortaklaşa geliştirilen bu yeni proje halihazırda çeşitli bankalar tarafından test ediliyor. Spunta adı altında geliştirilen bu yeni projeyi günümüzde 18 adet banka test ediyor ki bu sayı, İtalya’daki bankacılık sektörünün ciddi bir kısmı anlamına geliyor.

İtalya Bankacılar Birliği, bankalararası işlemlerde Blockchain teknolojisinden faydalanmayı zaten bir süredir düşünüyordu ve bu doğrultuda bazı adımlar atıyor. ABI bundan birkaç ay önce söz konusu projenin 14 yerel bankanın da katılımıyla birlikte ilk test aşamasını başarıyla tamamladığını açıklamıştı.

ABI tarafından yayınlanan duyurulara göre bu yeni Blockchain platformu bir süre daha çeşitli testlerden geçmeye devam edecek. Platformun geliştiricileri, Spunta’nın istikrarından emin olabilmek için 365 gün boyunca platform üzerinden işlem yapmaya devam edecekler.

İtalya Bankacılar Birliği, başlangıç aşamasında ülkedeki bankalar tarafından test edilen bu projenin zaman içerisinde ülke genelindeki bankacılık sektöründe kullanılmasını amaçlıyor.

İtalya Parlamentosu bundan kısa bir süre önce Blockchain ve akıllı kontrat gibi terimlerin yasal olarak tanımlanmasını öneren bir yasa tasarısını onaylama kararı aldı ve böylece Blockchain’i tabiri caizse yasal bir çerçeveye oturtmuş oldu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment