Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Bankacılık Devi Nomura’nın Kripto İştirakine Dubai’den Lisans

Japon bankacılık devi Nomura’nın kripto iştiraki Laser Digital, Dubai Sanal Varlık Düzenleme Kurumu’ndan (VARA) tam VASP lisanslı aldı.

VARA 28 Temmuz tarihinde Laser Digital’in kripto varlık hizmet sağlayıcısı (VASP) olarak tam lisans aldığını duyurdu. Laser Digital’in bu lisansla birlikte ülkedeki müşterilerine kripto yatırım, varlık yönetimi ve aracı kurum hizmetleri verebileceği belirtildi.

Laser Digital 1 Ağustos tarihinde konuya dair yaptığı açıklamada, yatırım ve varlık yönetimi hizmetlerini ilerleyen aylarda başlatacağını bildirdi.

Yeni lisans onayı ile Laser, önümüzdeki aylarda Ticaret ve Varlık Yönetimi işlerini başlatmaya hazırlanıyor. Kurumsal yatırımcılara OTC ticaret hizmetleri, dijital varlık yatırım ürünleri ve çözümlerine üzerine kapsamlı bir hizmet yelpazesi sunacak.

Laser Digital CEO’su Jez Mohideen lisans onayı için VARA’ya minnettar olduklarını ve bu onay ile birlikte Laser’ın önümüzdeki yıllarda büyümesini dört gözle beklediklerini belirtti.

Nomura, geçtiğimiz şubat ayında Laser Digital üzerinden kripto para sektörüne dair yatırımlarını artırmayı amaçladığını belirtmişti. Bu kapsamda bankacılık devi, Laser Digital’ın Dubai ve diğer merkezlerindeki personel sayısını artırmayı hedeflediğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!