Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tartışmalı Altcoin Şimdi de Almanya Tarafından İnceleme Altında!

Almanya’nın düzenleyici kurumları, son günlerin tartışma yaratan kripto para projesi Worldcoin’i (WLD) geçen yıl kasım ayından bu yana inceliyor.

Reuters tarafından 31 Temmuz tarihinde yapılan bir haberde, tartışmalı kripto para projesi Worldcoin’in Alman yetkililer tarafından 2022 yılının Kasım ayından beri incelendiği öne sürüldü. Aktarılan bilgilere göre soruşturmayı Alman Bavyera düzenleyici kurumu üstlendi.

Kurum tarafından yapılan soruşturmanın, Worldcoin kullanıcılarının projenin hassas biyometrik verilerini nasıl kullandığı konusunda yeterli ve açık bilgiye sahip olup olmadıkları temelinde ilerlediği belirtildi.

Düzenleyici kurumun başkanı Michael Will konu hakkında yaptığı açıklamada, bu tür teknolojilerin ve oluşumların gerçek amaçlarının dışında hareket ediyor olabileceğini vurguladı:

Bu teknolojiler finansal bilgi aktarımı alanınının temel amacı ve ilkelerine uygun kurulmamış olabilirler. Bununla birlikte projelerin yatırımcılar tarafından iyi analiz edilmediğini ve gerçek amaçlarının anlaşılmadığını düşünüyoruz.

Will ayrıca Worldcoin’in arkasındaki şirket Tools For Humanity‘nin Almanya’da bir şubesi olduğunu dile getirdi.

Worldcoin’e soruşturma başlatılan Fransa’nın Bilgi ve Özgürlükler Ulusal Komisyonu (CNIL) geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, soruşturmanın asli otorite sahibi olan Almanya ile iş birliği içerisinde olduğunu belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!