Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon IT Devi Fujitsu Blockchain Temelli Ödül Sistemini Tanıttı

6 Haziran tarihinde yayınlanan bir basın açıklamasına göre, Japon iletişim teknolojileri devi Fujitsu, perakende satışa yenilik getirmek amacıyla blockchain temelli bir ödül sistemi geliştirdiğini duyurdu.

Blockchain temelli veri depolama sistemi kuponlar veya şu kadar alışverişe bu kadar ek ödül gibi  geleneksel perakende promosyon stratejilerini tokenleştirmeyi planlıyor. Şirket bunun müşterilerin ”satın alma isteklerini” arttırarak yerel ekonomileri yeniden canlandıracağını iddia etmekte. Bu teknolojinin müşteri çekmenin yanı sıra perakende endüstrilerdeki veri analizi metotlarını da geliştireceği düşünülmekte.

Fujitsu firmasının konu hakkındaki açıklaması ise şu şekilde:

”Bu hizmet ile birlikte, kullanıcılar akıllı cihazları ile belirli yerlere yerleştirilmiş QR kodlarını okutarak dijital puanlar veya pullar toplayabilecekler ve daha sonra bunları mağazalarda kullanılabilecek başka kuponlar veya avantajlar ile değiştirebilecekler… Buna ek olarak, puanların, pulların ve kuponların toplanma ve kullanılma verileri de blockchain dağınık cüzdan içerisinde kayıt altına alınıp detaylı analiz yapmak için kullanıcı bilgileri ile eşleştirilebilecek.”

Fujitsu, ”Fujitsu Intelligent Society Solution Blockchain Asset Service” ismini verdiği bu yeni sistemin spesifik tanıtım etkinliklerine daha çok kullanıcı çekeceğini ve özellikle spesifik akıllı cihaz uygulamalarına entegre edildikten sonra tüketici alışkanlıkları üzerinde belirli bir etkisi olacağını düşünmekte.

Sistem müşterilerin kullanımına API formunda sürülecek ki bu da müşterilerin blockchain’e özel yeni ICT ortamı hakkında hiçbir şey bilmelerine gerek olmadığı anlamına gelmekte.

Bu senenin Mart ayında şirket Tayvan’ın FamilyMart isimli mağazalarında yeni token tipi ödül sistemini test etmişti. Bu saha testi daha çok kullanıcının içerisinde blockchain ile beraber iletişim robotlarının da bulunduğu yeni teknoloji stratejisini kullanmaya çekilmesi için yapılmıştı.

Fujitsu uzun bir süredir ticari blockchain platformları geliştirme konusunu araştırmakta ve ta 2017 Haziran ayından beri bu konuda bir takım gelişmeler yapmakta. Şirketin haziran ayında sunduğu kurumsal odaklı blockchain platformu güvenli bir şekilde veri aktarımı yapmak isteyen ancak bir veri merkezine sahip olmayan şirket veya organizasyonları hedef almaktaydı.

Fujitsu daha sonra 2017’nin Kasım ayı içerisinde başka bir yeniliğe daha imza atıp “ConnectionChain” projesini tanıtmıştı. Proje iki kripto para ağının birlikte çalışmasını mümkün kılacak bir çözüm üretmeyi hedefliyor. Mart ayında ise şirket Belçika içerisinde Uluslararası Blockchain Innovation Center isimli blockchain geliştirme merkezini kurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment