Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Devi Fidelity, Kripto Para Borsası Kurmak İçin Eleman Arıyor

Business Insider haber kaynağının 6 Haziran tarihli haberine göre, ABD yatırım devi Fidelity Investments bir kripto para borsası kurmak için geliştirici arayışına çıktı.

Yönetimi altında 2.45 trilyon dolara sahip olan Fidelity, geçmişte müşterilerinin geleneksel varlıkların yanı sıra Bitcoin‘e yatırım yapmasını da serbest bırakmıştı ve şimdi ise ”dijital varlık borsası” kurma ile ilgili iş teklifleri dedikodularına karıştı.

Söylenenlere göre yöneticiler çalışanları firmanın özellikle ”mühendislere yardım etmesi, hem özel bulut tabanlı hem de halka açık şekilde Dijital Varlık borsası üretmesi ve kullanıma açması” görevlerini yerine getirebilecek  DevOps Sistem Mühendisi aradığı biliniyor.

Bu hareket Fidelity şirketini durmadan artış yaşayan kripto para birimleri ile direkt temasa geçen finans endüstrisi kurumları arasına dahil eder.

Bu hafta Pennsylvania merkezli Susquehanna International Group da kripto para hizmetleri sunabileceğini ifade edip bunu ilk olarak Bitcoin işlem sözleşmesi ile yapacağını ancak daha sonra buna başka vadeli işlem sözleşmeleri ekleyebileceğini belirtmişti.

Geçen ay sektörün lider isimlerinden Goldman Sachs da müşterileri için buna benzer bir yol haritasına sahip olduğunu belirtmişti. 

Fidelity şirketinin CEO’su Abigail Johnson bir kaç yıldır Bitcoin’in ciddi bir taraftarı konumundaydı ancak buna rağmen Business Insider’ın aktardığına göre, şirketin diğer yetkilileri bu haber hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment