Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’da Kripto Paraların Yeni Sesi: Dijital Para Kızları

Japonya’yı kasıp kavuran kripto paralar ülkede pek çok yeni akımın başlamasına yol açtı. Kripto paraların popülerliği sayesinde ortaya çıkan yeni şey ise gayet Japonya’ya yaraşır bir şey. Japonya’da yeni bir pop müzik grubu kuruldu ve adı “Dijital Para Kızları”. Japonya’yı seviyoruz.

Kripto paralara son derece ılımlı yaklaşana Japonya’da kripto paralar hem büyümek hem de yayılmak için gereken ortama sahip. Japonya’nın doğudaki komşuları Kore ve Çin yükselen kripto para piyasasına karşı gayet ağır yaptırımlar uygularken/uygulamaya çalışırken Japonya komşularının aksine kripto paraları adeta teşvik ediyor.

Japon halkı da dijital paraların getirdiği değişiklikleri gayet hızlı benimsiyor. Tabii Japonya bu alanda da şaşırtmayarak kendine has benimseme yollarına gidiyor. Mesela Miss Bitcoin

Şimdi ortaya çıkan yeni Japon Popu (J-Pop) grubu da insanları şarkılarla kripto para hakkında eğitmek istiyor.

Dijital Para Kızları

Dijital Para Kızları ‘Kaso Tsuka Shojo’ olarak bilinen sekiz grup üyesinden oluşuyor. Gruptaki her bir şarkıcı farklı kripto paraları kendilerine kimlik ediniyor. “Ben Bitcoin’im”, “ben Ethereum’um” gibi. Evet.

Sanıyoruz ki J-Pop’un ortaya çıkış zamanı olarak 1990’ları gösterebiliriz. J-Pop o dönemden beri adeta Dünya’nın her yanına yayıldı ve yeni ortaya çıkan bu grup da J-Pop’un popülerliğinden faydalanarak insanları kripto paralar ve kripto paraların faydaları hakkında eğitebilir.

19 yaşındaki Rara Naruse’ye göre -kendisi grubun lideri oluyor- pop grubu kripto paraların kullanımı hakkında insanları aydınlatmayı hedefliyor:

“Bu grup spekülasyon veya yatırım yapmak için burada değil. Eğlenceyi araç olarak kullanıp insanların kripto paralardaki ufkunu genişletmek için var olan pek çok dijital para içerisinden gelecekte de var olacağı kesin olan birkaç dijital parayı seçtik.”

Grubun ilk konserinin 12 Ocak Cuma günü Tokyo’ya yapılması bekleniyor. Aşağıya da grubun bir fotoğrafını bırakalım.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment