Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paradan Gelen Karı Satmalı mı Tutmalı mı?

2017 Bitcoin’in Yılıydı

Kripto para yatırımcıları için 2017 yılı şüphesiz bol kazançlı bir yıldı. Yatırımcılar özellikle Bitcoin ve Ethereum’dan yüksek karlar elde ettiler. %1000’lik Değer artışı Bitcoin’i piyasanın büyük oyuncularından biri haline getirdi. Piyasaya geçen yıl katılan yatırımcılar iyi kar etse de bu kar, oyuna daha önce dahil olanların kazançlarıyla kıyaslandığında küçük bir rakam olarak kalıyor.

Bitcoin astronomik artışına başlamadan önce yaklaşık 4 yıl boyunca 100$‘ın altında bir fiyata satın alınabiliyordu. Bu durum düşünüldüğünde eski yatırımcıların onlarca hatta binlerce Bitcoin ile yatırım yaptığını söyleyebiliriz.

‘Bitcoin’i erken benimseyenlerin çoğu yatırımlarını saklamayı ve satış yapmamayı teşvik etse de Eski Bitcoin yatırımcısı ve risk sermayedarı Fred Wilson‘a göre büyük Bitcoin yatırımcılarının kar ettikçe küçük satışlar yapması daha akla yatkın. CNBC’e konuşan uzman şöyle açıklıyor:

“Eğer kripto para yatırımınız mevcut durumda 20 kat, 50 kat veya 100 kat karda ise pozisyonununuzun %10, %20 veya %30 ‘unu satmak hata sayılmaz. 50 kat karda olduğunuz bir yatırımın %25’ini satmak başlangıçtaki yatırımınızın 12.5 katını korumak ve mevcut yatırımınızın %75’ini tutmak demek. Biliyorum çoğu kripto para yatırımcısı satış yapmanın her halukarda hata olduğunu düşünüyor. Haklı da olabilirler. Bunu bilemeyiz.”

Piyasanın durumu göz  önünde bulundurulduğunda Wilson’ın tavsiyeleri ilginç bir zamana denk geldi. Geçtiğimiz 3 hafta kripto para piyasası için oldukça çalkantılı geçti. Fiyatlardaki aşırı dalgalanma bütün kripto paraları etkilemiş durumda.

Wilson temkinli olmak konusunda tavsiyede bulunsa da 2018’de daha fazla finansal enstitünün piyasaya girmeyi planladığı haberleri gelmeye başladı. CBE ve CMOE Bitcoin vadeli işlemleri için piyasaya öncülük ederken; New York Stock Exchange, NASDAQ ve Goldman Sachs’ın da önümüzdeki birkaç ay içinde pozisyon alması bekleniyor.

Kripto para borsalarının ziyaretçi akınına dayanamayıp yeni üye alımlarını kapattığı göz önünde bulundurulduğunda kripto paranın geleceği parlak olacağa benziyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment