Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın Devlerinden GMO, Blockchain Tabanlı Yeni Bir Banka Kurdu

Japonya merkezli milyar dolarlık holdinglerden olan GMO, yeni bir internet bankacılık hizmeti sunuyor olacak. GMO sunacağı bu yeni hizmetteki ödemelerin daha hızlı ve daha ucuz şekilde gerçekleşmesi için Blockchain teknolojisinden faydalanacak.

GMO geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Aozora Bank Group ile birlikte geliştirdiği GMO Aozora Net Bank adlı hizmetin duyurusunu yaptı. GMO ve Aozora bu alanda 2016 yılından beri çeşitli araştırmalar ve hazırlıklar yürütüyordu. Bir araya gelen bu iki kuruluş Blockchain, Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti gibi teknolojilerden faydalanmak istiyor.

GMO Aozora Net Bank tarafından yayınlanan basın duyurusunda artık ‘nakit’ paranın kullanılmadığı bir topluma geçiş yapıldığı, akıllı telefonların ve finans alanındaki çeşitli teknolojilerin ortaya çıkışıyla birlikte artık “anlık ödemeler” yapılabildiği belirtiliyor.

GMO ve Aozora tarafından oluşturulan bu yeni bankacılık hizmetinde geleneksel metotların haricinde şeyler kullanılıyor olacak. Bu yeni online bankanın yaptığı açıklamalardan biri de şöyle:

“Blockchain teknolojisinin kullanımıyla birlikte çok daha güvenli ve ucuz ödemeler getirmeyi bekliyoruz.”

GMO Aozora Net Bank’in temelinde özellikle beş ilke yatıyor: güvenlik, hız, ucuzluk, kolaylık, yeni kullanıcı deneyimi. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment