Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın En Büyük Finans Kurumu Binance ile Dev Bir Coin Anlaşmasına İmza Attı!

Japonya’nın en büyük finans kurumu Mitsubishi UFJ Financial Group’un (MUFG) bir yan kuruluşu olan MUTB, Binance’in Japonya iştiraki ile stablecoin konusunda anlaşmaya vardı. 

Japonya merkezli haber ajansı Coinpost tarafından aktarılan habere göre ülkenin en büyük finans kurumu Mitsubishi UFJ Financial Group, yeni stablecoinler geliştirmek ve piyasaya sürmek için Binance Japonya ile birlikte çalışacak.

Binance Japonya ve MUTB, söz konusu çalışma için stablecoin ihraç platformu olan Progmat’ı kullanacak. Aktarılan bilgilere göre Japon Yeni’nin (JPY) yanı sıra ABD Doları (USD) gibi itibari para birimlerinde de stablecoin çıkarma planları yapılıyor. Söz konusu habere göre iki stablecoin de 2024 yılında piyasaya sürülecek.

Stablecoinlerin Japonya piyasasına girmesinin finansal hizmetleri çeşitlendirme konusunda önemli bir adım olduğu belirtildi.

MUFG, geçtiğimiz dönemde Japonya Revize Fon Mutabakatı Yasasına uygun olan ve stablecoin geliştirmeleri üzerine çalışan Progmat Coin altyapısının geliştirilmesine öncülük etmişti.

Binance Japonya’nın temsilcisi Takeshi Chino geçtiğimiz aylarda, çevrim içi bir iş sunumunda stablecoin konusuna atıfta bulunmuştu:

Japon düzenleyici kurumun yaptırımları doğrultusunda ülkede stablecoin ihraç etme işi bankalar, fon transfer operatörleri ve tröst şirketleri ile sınırlı ve diğer şirketler stablecoin ihraç etme konusunda engellerle karşı karşıya. Ancak, Mitsubishi UFJ Financial Group ile yönetilen ortak bir girişim bu engelleri aşma konusunda yardımcı oluyor ve bizlere legal bir statü kazandırıyor.

Japonya meclisi geçtiğimiz süreçte, Terra (UST) çöküşünün ardından yatırımcılar için bir güvenlik çerçevesi oluşturmak adına stablecoin yasasını onaylamıştı.

Mitsubishi UFJ Financial Group yöneticisi Tatsuya Saito, haziran ayının sonunda küresel çapta stablecoin ihracı için harekete geçtiklerini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!