Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether USDT İçin Dolar Ödemelerini Durdurdu Mu? FUD’a Dair Yanıt Geldi!

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether’in bir ülke için USDT karşılığı dolar ödemelerini durdurduğu bildirildi.

Tether, hizmet şartlarında değişikliğe giderek Singapur, İran, Suriye, Kuzey Kore, Venezuela, Pakistan ve Kırım’dan yer alan müşterileri için USDT hizmetlerini kısıtlamıştı. Bu olayı gün yüzüne çıkartan ise merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Cake DeFi‘ın CEO’su Julian Hosp oldu. Cake DeFi, Cake Group adına faaliyet gösteren ve bünyesinde bir dizi DeFi platformunu barındıran bir blokzinciri ve staking şirketidir.

Hosp 25 Eylül günü paylaştığı bir sosyal medya gönderisinde, Tether tarafından gönderilen bir e-postaya yer verdi. Söz konusu e-postada Cake DeFi’ın Singapur bağlantılı bir şirket tarafından yönetildiğini belirten Tether cephesi, USDT’yi dolar karşısında dönüştürmeye izin veremeyeceklerini belirtti.

E-posta’ya göre Tether hizmet şartlarını değiştirdi.  Singapur’da hissedarı bulunan veya ikamet eden şirketlerin dolar karşılığında Tether ödemesi almasına izin vermiyor.

Tether CTO’su Paolo Ardoino tarafından konu hakkında verdiği bir demeçte, FUD’u yaymadan önce arşive bakılması gerektiğini söyledi ve bu durumun yeni olmadığı vurguladı:

Biz 2020’den bu yana Singapur’u yasaklı bölgeler arasında tutuyoruz. Bu yeni bir durum değil.

Rho Rider isimli bir sosyal medya kullanıcısı ise söz konusu kısıtlamanın Singapur’da 1 ay önce gerçekleşen 2 milyar dolarlık kara para aklama skandalının ardından devreye girdiğini iddia etti.

Singapur Para Otoritesi (MAS) 15 Ağustos tarihinde stablecoinler için yeni düzenlemeler getirdiğini açıklayarak bu alanda iş yapan şirketleri birçok yükümlülüğe tabi tutmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!