Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Eş Başkanı Jerry Pinto: Kripto Paralar Gelecekte ”Önemli Bir Rol Oynayacak”

16 Mayıs tarihinde verdiği demeçte, JPMorgan eş başkanı Jerry Pinto, bankasının Bitcoin dünyasına ”bakmakta” olduğunu doğrulayıp, kripto para birimlerinin gelecekte ”önemli bir rol oynayacağını” belirtti.

CNBC ile iki adet röportaj yapan ve CEO Jamie Dimon ile aynı paralelde olma izlenimi veren Pinto, JPMorgan’ın Bitcoin vadeli sözleşmeleri ticareti yapabileceğini ancak henüz bunu yapmayı tercih etmediğini belirtti.

Bitcoin ile alakalı ürünlerin ticaretini yapıp yapmayacakları sorusuna şu yanıtı verdi:

”Bu piyasayı gözlemlemekteyiz. Bu teknolojinin bir şekilde gelecekte önemli bir role sahip olacağından şüphem yok.”

”Eğer bitcoin vadeli sözleşmeleri yapmamız gerekirse, bunu yapabilir miyiz? Evet. Bunu yaptık mı? Hayır.”

Pinto’nun sergilediği bu nötr yaklaşım yatırım bankası sektöründeki devlerden birisi olan JPMorgan’ın 2018 yılında Bitcoin için gönderdiği anlaşılmaz sinyallerin devamı niteliğinde.

Müşterilerin bankanın kredi kartlarını kullanarak kripto para satın almasını yasaklamasına rağmen,  üst düzey yöneticiler -aralarında durmadan düşüşe meyilli piyasa yorumları ile bilinen Dimon da olmak üzere – hem Bitcoin hem de blockchain teknolojisinin yararlı yönleri hakkında farklı zaman ve farklı yerlerde konuşmalar yapmışlardı.

Pinto da bu üst düzey yatırımcılar kervanına katılıp, ekonominin geleceğini kripto paralardan bağımsız bir şekilde görmediğini ifade ediyor.

Sözlerine, ”Ekonominin tokenleştirilmesi bana göre çok gerçekçi duruyor,” diyen Pinto son olarak şu ifadelere yer verdi:

”Kripto para birimleri gerçek ancak şu anki haliyle değil.”

JPMorgan geçen hafta da yayınladığımız haberde de görülebileceği üzre, Blockhain teknolojisini kullanarak gerçek zamanlı ve bankalar arası ödeme sistemi geliştirme üzerine çalışmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment