Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanadalı Kripto Para Borsaları, Daha Kesin ve Net Düzenleyici Çerçeve Talep Ediyor

Kanada’nın kripto para birimi endüstrisinin temsilcileri, yasa yapıcıları, kripto para birimi borsalarının düzenleyici yükümlülükleri konusunda daha fazla netlik sağlamaya çağırıyorlar. Kesin prensiplerin ve ilkelerin yokluğunda, bir sürü Kanadalı kripto para borsası kendilerini gönüllü olarak Kanada’nın finansal düzenleyicisine başvururken buldu. Çoğu ülkedeki kripto para borsaları bu durumdan kaçarken Kanada’daki borsaların bunu gönüllü olarak istemeleri ise şaşırtıcı bir durum.

Kanadalı Kripto Para Borsaları Düzenleyici Yaptırım Talep Ediyor

Canadian Crypto Exchanges Push for Greater Regulatory ClarityKanada medyası bir grup yerel kripto para taraftarının, kripto para borsalarının işlemlerini düzenleyici fonksiyona sahip kesin bir duruş ve düzenleyici çerçeve talep ettiğini belirtti.

Blockchain teknolojisi kullanarak kimlik doğrulma hizmeti sağlayan Shyft isimli şirketin müdürü Joseph Weinberg, kripto para borsalarının düzenleyici zorunluluklar konusunda adeta karanlıkta bırakıldığını ifade etti.

Weinberg’in açıklaması şu şekilde:

”Düzenleyicilerin gelip ‘bir borsa olarak yapmanız gerekenler şunlar’ dediği güne kadar, tahmine göre hareket edip umarım başıma kötü bir şey gelmez diye ümit ediyorsunuz ki bu ciddi bir problem.”

Toronto merkezli kripto para borsası Coinsquare‘in CEO’su Cole Diamond ise konu hakkında şunları düşünüyor:

”Düzenlemelere tabii olmak istiyoruz çünkü işin sonunda müşterilere bir gecede ortadan tüyebilecek bir kripto para borsası olmadığımızı kanıtlamak istiyoruz. Böylece müşterilerimiz de bize güvenebilirler.”

Kanadalı Kripto Para Borsaları Gönüllü Olarak Rapor Vermeye Başladılar

Canadian Crypto Exchanges Push for Greater Regulatory ClarityYoğun bir düzenleyici belirsizliğin ışığında, bazı Kanadalı kripto para borsaları işi kendi kendilerine üstlenip gönüllü olarak ülkenin mali düzenleyici kurumu konumundaki Financial Transactions and Reports Analysis Centre of Canada‘ya (Fintrac) kendilerini rapor etmeye başladılar.

Cole Diamond en sonunda Fintrac’a ulaştıklarında, kurumun kendilerine şu cevabı verdiğini iletti:

”Bize buraya kayıtlı olmamamız gerektiğini söylediler. Ama biz gene de bunu yapmaya karar verdik çünkü onlara, gidecek başka bir yerimiz olmadığını anlattık. Denetlenmek ve düzenlenmek istiyoruz.”

Düzenlemelere sağlanan uyumun kendi borsasına uzun süreçte rekabetsel bir avantaj sağlayacağını umduğunu belirten Diamond, buna rağmen ”eğer içsel uyum yönetimine sahip olmamış olsaydık”  Coinsquare’in ”gelir ve ticari hacmi en azından bundan beş kat daha fazla olurdu” ifadesini kullanıyor.

Einstein Exchange CEO’su, Erken Sağlanan Uyumun Uzun Dönemde Bedelini Ödeyeceğini Düşünüyor

Canadian Crypto Exchanges Push for Greater Regulatory Clarity

Vancouver merkezli Einstein Exhange de Fintrac’a gönüllü olarak rapor verenlerden bir tanesi. Firma buna ek olarak kendi platformunda kullanılan kredi kartı riskini de en aza indirgemek için belirli önlemler almış.

Einstein Exchange’in CEO’su, Michael Gokturk, borsanın kredi kartı ödemeleri kabul etmeye başladığı tek bir gün içerisinde 8.3 milyar dolarlık dolandırıcılık girişime ile karşılaştığını belirtti.

”Sistemlerimiz deliye döndü.”

”Bu piyasaya girmek çok kolay ve bu sebeple düzenleyici yaptırımların yokluğunda bundan faydalanmak da çok kolay. En iyi borsalar düzenleyici çerçeveyi ve şeffaflığı isteyen borsalardır ve şu an bizim uğraştığımız şey de bu. Bunları dört gözle bekliyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment