Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kapanan Borsanın CEO’su Katı Kripto Para Kurallarını Eleştirdi!

İflas eden kripto para borsası Bittrex’in CEO’su Oliver Linch, İngiltere’nin kripto para endüstrisine yönelik katı kurallarını eleştirdi.

CEO Oliver Linch The Block’a yaptığı açıklamada, İngiltere Finansal Regülatörü’nün (FCA) katı kurallarının ülkedeki kripto para sektörüne zarar verdiğini belirtti.

Özellikle kripto paralarla ilgili reklam ve pazarlama kuralların birçok kripto para aktörünün ülkeden çekilmesine sebep olduğunu belirten Linch, açıklamasının devamın şu ifadelere yer verdi:

FCA’nın oldukça katı pazarlama kuralları bazı önemli kripto para şirketlerinin ülkeden çekilmesine yol açtı. Bununla birlikte, kuralların kendisi Birleşik Krallık’taki diğer finans kurumları için geçerli olanlarla aşağı yukarı aynıdır, bu nedenle çoğumuz bunun geleceğini önceden görmüştük.

İngiltere tarafından sunulan güncel kurallarda, kripto paralara ilişkin tanıtım yapmayı büyük ölçüde kısıtlanırken borsalara yeni kullanıcı kabul edilmeden önce uygulanması gereken prosedürler de sıkılaştırılmıştı.

Son olarak köklü kripto para borsası Bitfinex, İngiltere’deki bazı müşterileri için ürün ve hizmetlerini kaldıracağını açıklayarak ülkedeki faaliyetlerini kısıtlayan veya çekilen borsalar arasına katılmıştı.

Bununla birlikte tüketicilerin korunmasının elbette ki önem ve öncelik taşıdığını vurgulayan CEO, yine de bu önceliği sağlarken daha net bir düzenleyici çerçeveye ihtiyaç duyulduğunu hatırlattı:

Tüketicileri güvende tutmak büyük önem ve öncelik taşıyor ve bunu yapmanın en iyi yolu, piyasadaki uyumun sağlanabilmesi kalması için  yeterince açık bir yasal çerçeve oluşturmaktır.

Açıklamasının devamında Linch, İngiltere’nin Dijital Menkul Kıymetler Sandbox’ı (DSS) adımını gerçekten olumlu bir girişim olarak değerlendirdi. Ülkenin bu ve benzeri sahiplenici adımlar atmasının önemli olduğunu dile getirdi:

Bir sonraki adım, Sandbox aracılığıyla doğrudan sektörden veriler almak ve bunları kapsamlı bir yasal çerçeveye uygulamaktır. Böylece düzenlenmiş kripto faaliyeti bu balonun dışında var olabilir ve İngiltere’yi ileriye taşıyabilir.

8 Ocak’ta yürürlüğe giren bu kurallar kapsamında, kripto para sektörüne yönelik yapıcı bir tutuma yer verilmişti. Yine de bu Sandbox, bazı katılımcılar tarafıandan yeterli görülmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!