Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ki’den Bitcoin Yorumu: “Dump Gelmeyecek”

CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, Bitcoin (BTC) için beklenen dump ve ilgili fiyat düşüşünün gerçekleşmeyeceğini 12 Ekim’de paylaştığı bir tweette aktardı. Ki, BTC fiyatında artış görülmesine rağmen Bitcoin’in borsa girişlerinde düşük seviyede kaldığını belirtti.

Ki Young Ju, Bitcoin para transferlerinin borsalara akışının azaldığını, ancak bu akışın güvenli bölgede olduğunu söyledi. Analist, CryptoQuant’ın sağladığı verilere dayanarak Bitcoin döviz çiftlerinin borsalarda düşük risk bölgesinde işlem gördüğünü ve bu nedenle dump görülmeyeceğini belirterek Bitcoin’de beklenen satış olasılığının oldukça düşük olduğuna inandığını açıkladı.

Balinaların borsalardan uzak durduğunu ifade eden Ki, üzerine basarak Bitcoin’de dump olmayacağını söyledi. Ek olarak Ki, CryptoQuant verilerine göre BitMEX borsasında görülen işlemlerin ardından BTCUSD paritesinin 11.500 dolara yaklaştığının görüldüğü belirtiyor. Ayrıca BTC direnç seviyesi ise 11.000 dolara kadar düştü. Bu da Ki için BTC’de satış sinyalleri görülmediği anlamına geliyor. 

bitcoin-dump
Bitcoin’de Boğalar Hareketlenebilir

9 Mart 2020 tarihinde koronavirüs pandemisi sıçramadan önce BTC döviz çiftlerinin borsa girişleri 2 BTC olan tehlikeli bölgeyi geçmişti. Yaklaşık bir hafta sonra ise 5 BTC seviyesine ulaşılmıştı. Bu sıçramanın ardından BTC fiyatı 3.600 dolar seviyesine gerilemişti. 

bitcoin-işlem-hacmi

CryptoQuant’ın Bitcoin analizinde, BTC fiyat hareketliliğinde madencilerden gelen yoğun akışın da üzerinde duruldu. Geçtiğimiz ay madencilerin borsalarda yaptığı satışların artmasının ardından BTC’de fiyat gerilemesi yaşanmıştı. Fakat bu durumun BitMEX’in ABD ile olan davası nedeniyle bozulduğu aktarıldı. BitMEX borsasından gelen çıkışlar 2 Ekim tarihinde 50.000 BTC olarak kaydedildi. Analistler, Bitcoin boğalarının bu durumdan cesaret alarak kazanç elde etmek için yoğun çaba göstereceğine inanıyor. Şu anda BTCUSD paritesi 11.472,78 $ seviyesinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!