Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kore’nin En Büyük Enerji Tedarikçisi, Blockchain Kullanacak!

19 Kasım tarihinde yapılan resmi basın açıklamasına göre, Kore’nin en büyük enerji sağlayıcısı konumundaki KEPCO, yeni jenerasyon Microgrid (micro şebeke, MG) sistemini geliştirmek için blockchain ve diğer yenilikçi enerji çözümlerinden faydalanacak.

KEPCO 15.9 milyar dolarlık piyasa hacmi ile, Güney Kore’nin sadece enerji sektöründe değil, diğer sektörlerinde de en önemli kurumlarından birisi. KEPCO’nun yeni ”Açık MG” sistemi, blockchain ve diğer yenilikçi teknolojileri harmanlayarak, enerji alt yapılarını daha verimli bir hale getirecek. Firma özellikle yerel hidrojen ekonomisini geliştirmeyi hedefliyor. KEPCO bunu gerçekleştirebilmek için merkeziyetsizliği, dekarbonizasyonu ve dijitalleşmeyi gerçekleştirmek istiyor. Yapılan basın açıklamasına göre yukarıdaki üç hedef, KEPCO’nun geleceğin enerji endüstrisi için ‘kilit rol’ oynamakta.

Basın açıklamasında vurgulandığı üzre ilk üretilen MG’ler, çoğunlukla küçük PV’lerden (güner enerjisi üretmek için kullanılan fotovoltaik), rüzgar türbinlerinden ve enerji depolama sistemlerinden oluşacağı için stabil bir enerji sağlama konusunda sıkıntılar yaşayabilir.

KEPCO, blockchain teknolojisinden yardım alarak Kore içerisindeki ”ilk” mega-wattage(MW) microgrid tesisini oluşturmak istiyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında gündemimizde yer alan bir haberde, KEPCO’nun Japonya’nın en büyük bankalarından birisi olan Mitsubishi UFJ Bank ile bir araya geldiğini aktarmıştık. İkili, özellikle güneş enerjisi tedarikçilerinin ellerindeki fazla enerjiyi satabilecekleri blockchain tabanlı bir platform için kolları sıvadığını vurgulamıştı.

Görünüşe göre KEPCO, blockchain teknolojisi ile yeni çalışmalar yapmaya devam edecek ve bu süreç hem kripto para hem de blockchain sektörü için faydalı olabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment