Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Bankası Galaxy Digital’e, Goldman Sachs’tan Bir Transfer Daha

Wall Street yöneticileri birer birer Kripto para dünyasına geçiş yapıyor.

Mike Novogratz tarafından bu yılın başlarında kurulan kripto para bankası Galaxy Digital, Goldman Sachs’ın eski yöneticisi Richard Kim‘i kadrosuna dahil etti. Kim, Galaxy Digital’de operasyonlardan sorumlu yönetici olarak görev yapacak.

Son zamanlarda Wall Street’te yüksek mevkilerden, eski Goldman Sachs yöneticilerinden kripto para dünyasında çalışmaya geçen çok sayıda yönetici oldu.

2016’da Goldman Sachs Genel Müdürü James Radecki, görevinden ayrılıp kripto para yatırımları için danışman olarak çalışmaya başlamıştı. Sonrasında yine kripto para alanında bir şirket olan Cumberland Mining‘de küresel iş geliştirme müdürü olarak işe alındı.

Bu yılın başlarında, kripto para yatırım şirketi olan BlockTower Capital, Goldman Sachs’da müdür yardımcısı pozisyonundaki Michael Bucella‘yı işe aldı. BlockTower Capital, 11 yıl Goldman Sachs’da müdür yardımcılığı yapan Matthew Goetz tarafından 2017 yılında kurulmuştu.

Novogratz, 2000’li yılların öncesinde Goldman’da çalışmaya başlamıştı ve Wall Street’te geçen uzun bir kariyerden sonra Galaxy Digital’i kurdu. Kendisi, Galaxy Digital’i, “alanında en iyi, tam servis ve ticaret bankacılığı alanında kurumsal kalite” olarak tanımlıyor.

Galaxy Digital kurulmadan önce, Novogratz kripto para yatırımları için bir risk fonu kurmayı düşünmüştü fakat Aralık ayında başlayan Bitcoin düşüşü gibi nedenler ve piyasa koşullarındaki belirsizlik nedeniyle bu projeyi rafa kaldırdı ve Galaxy Digital’i kurmaya karar verdi.

Geçtiğimiz aylardan beri Novogratz Bitcoin için yaptığı fiyat tahminleriyle haberlere konu oluyordu, Kasım 2017’de yaptığı “Yıl sonuna kadar Bitcoin 10,000$’ı görür.” tahmini de gerçekleşmişti.

Bitcoin, 2018 sonuna kadar 40,000$’ı rahatlıkla görebilir

Bitcoin’in son birkaç aydaki düşüşü ve sonrasında 6000-7000$ bandında dengelenmesinin ardından pek çok kişi yıl sonu için 40,000$‘ı uçuk bir hayal olarak görmeye başladı. Unutulan şu ki, geçen yıl tam olarak bugün, Bitcoin 1,180$ seviyesindeydi. Eğer önümüzdeki sene için de aynı yükselme oranı(%600) yakalanabilirse, 2019 Nisan’da Bitcoin fiyatı 42,000$‘ı görmüş olacak. Belki de gelecek, şu an gözüktüğü kadar karanlık değildir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment