Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Birimleri Bu Gece 7 Milyar Dolar Düştü

Kripto para piyasası bugün sabaha karşı 7 milyar dolar değer kaybetti. Başta Bitcoin olmak üzere birçok kripto para birimi düştü ve yatırımcılar piyasanın yeniden yükselişe geçip geçmeyeceğini merak ediyorlar.

Kripto para fiyatları gerek makroekonomik gelişmelerin gerek DeFi projelerine gösterilen ilginin sonucunda hızla yükseldi. Bu sırada geçen hafta 11,200 dolara kadar düşen Bitcoin fiyatı dün gece 12,000 dolara kadar çıktı. Ancak Bitcoin’in bu seviyeyi muhafaza edememesi kripto para fiyatlarında bir düşüş ile sonuçlandı.

Piyasa Geneline Düşüş Hakim

Kripto para piyasasının toplam değeri bu sabah itibarıyla 385 milyar dolar seviyesine düşmüş durumda. Bu sayı bundan yalnızca birkaç saat öncesine kadar 395 milyar dolar düzeyindeydi ve BTC, ETH gibi birçok kripto para hızla değer kazanmaktaydı.

Bitcoin geçtiğimiz saatlerde yaşanan bu hareketliliğin ardından 12,000 dolara kadar çıktı. Bu arada ETH fiyatı da 449 dolar seviyesini aşıp son 2 yılın en yüksek değerine ulaştı ve şu anda 475 dolardan işlem görüyor. Bu arada bazı DeFi projeleri de son günlerde yaşanan gelişmelerin ardından biraz gevşemeye başladılar.

Yeniden Yükselişe Geçecek mi?

Piyasa geceden sabaha neredeyse 10 milyar dolar değer kaybetmiş olsa bile bunun çok büyük çaplı bir düşüş olduğu söylenemez. Çünkü Bitcoin 12,000 dolar seviyesini muhafaza edememiş olsa dahi şu an için 11,700 doların üstünde duruyor. Bu sırada ETH de 475 dolardan işlem görmeye devam ediyor ki bu hala son 2 yılın en yüksek seviyesi olarak gösterilebilir.

Bu arada kripto para analistleri de genel olarak iyimser bir tavır sergilemeyi sürdürüyorlar. Bundan birkaç gün önce ETH fiyatının 500 dolara kadar çıkabileceğini söyleyen Crypto Michael, Bitcoin ve altkoin piyasalarındaki görünümün hala yukarı yönlü olabileceğini düşünüyor. 70 bin takipçisi bulunan Michael; Bitcoin ve altkoin fiyatları ile ilgili şunları söyledi:

“Bitcoin 12,000 bölgesine ulaştı. 11,600 dolar bölgesinde biraz konsolidasyon görmemiz iyi olacaktır. Eğer bu yaşanırsa 12,400 dolara doğru ilerleyebiliriz… Bitcoin bu yükselişin ardından durulduğunda altkoinler partiyi sürdüreceklerdir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment