Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

O Göstergeye Göre Chainlink (LINK) İçin Düşüş Kapıda

Son zamanların en revaçtaki altkoini Chainlink (LINK) yükseliş rallisini sürdürüyor. Fakat bu başarı beraberinde, büyük çaplı satış sinyallerini de getirdi. Neredeyse tüm Bitcoin dönüşlerini öngörmüş olan Tom Demark sinyal sisteminde kritik sayıda mum gösterilmesiyle, LINK fiyatında bir düşüş olup olmayacağı da merak konusu haline geldi. 

Yalnızca bu yıl değerini %700’ün üzerinde arttırmayı başaran Chainlink, en çok ilgi gören altkoinlerden biri haline geldi; piyasa değerini neredeyse Ripple ve Tether kadar büyük hale getirmeyi başardı. LINK şu an 15,72 dolardan işlem görüyor ve piyasa değeri 6 milyar doların üzerinde. Fakat piyasa değeri sıralamasında beşinciliği kapan altkoin için başarı, satış sinyallerini de beraberinde getirmişe benziyor.

Geçtiğimiz gün ağustos ayının bitişiyle Chainlink için aylık olarak ilk kez yayınlanan Tom Demark (TD) indikatörü, LINK için “9 satış” mumu oluşturdu. Tom Demark sinyal sistemi de denen grafik, bir varlığın ya da endeksin fiyatındaki dönüm noktalarını tanımlayan bir göstergedir. Mum sayıları 9 ve 13’e tamamlandığında ilgili varlıkla ilgili yaşanan trendin sonuna gelindiği anlamına gelir. Eğer mumlar bu sayılara ulaşamazsa, mum sayıları her seferinde yeniden başlar. TD grafiklerinde 9 satış mumu genelde, aşağı yönlü bir değişimin yaşanacağının habercisi olarak yorumlanır. Yani TD sinyal sistemine göre Chainlink hızlı bir düşüş yaşayabilir.

LINK için aylık grafikte 9 – 13 satış mumları. Kaynak

Çılgın Yükselişten Sonra Bir Düzeltme Bekleniyordu

Bu kadar kısa sürede böyle başarılı bir performans gösteren kripto para birimlerinin, sonrasında dik bir çizelgede düşüş yaşamaları o kadar da olağan dışı bir gelişme olarak değerlendirilmiyor. En bilindik örneği ile Bitcoin, 20 bin doları gördükten sonra parabol yasalarına göre %80’den fazla bir düşüş yaşamıştı. Parabol yasası kısaca, bir grafikteki hareketin simetrik olarak zıt yöne tamamlanması olarak anlatılabilir.

Çoğu uzman, Chainlink grafiklerinin de parabolik hale geldiğini ve böyle bir yükselişin ardından aynı şekilde bir düşüş geleceğini öne sürüyor. TD sinyal sitemi de buna benzer bir çalışma mantığı ile Chainlink’in neredeyse 20 doları bulan fiyatını bir tavan olarak belirledi ve LINK için sırada parabol grafiğinin diğer tarafını gösterecek düşüş trendi içerisinde fiyatlar bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment