Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsalarından Binance’in Kullanıcı Sayısı Dörde Katlandı

Kripto para piyasası son altı aydır çeşitli olumsuz darbeler aldı ve pek çok sıradan yatırımcı piyasadan çıkmanın yollarını aramaya başladı. Ancak en büyük kripto para borsalarından olan Binance geçtiğimiz aylar boyunca küçülmek bir kenara dursun, takdire şayan ölçüde büyüme gösterdi.

Dünya’nın en büyük kripto para borsalarından birini işleten şirket yeni bir duyuru yaparak bünyesindeki kullanıcı sayısının bu yılın başına kıyasla dört kat arttığını açıkladı. Ocak ayında 2 milyondan biraz fazla kullanıcıya sahip olan borsanın şu anda 9 milyon civarında kullanıcısı var.

Ne var ki kullanıcı sayısı bakımından yaşanan bu artış şirketin bilançosuna o kadar da olumlu etki etmedi çünkü kripto para piyasasında yaşanan düşüşler, borsanın da ticaret hacminin düşmesine yol açtı. Binance geçtiğimiz yılın son çeyreğinde 200 milyon dolar kar elde ederken bu yılın ilk çeyreğinde 150 milyon dolar civarında kar elde etti. Borsanın yaptığı açıklamaya göre şirket bu zaman aralığı boyunca günlük olarak yaklaşık 1.4 milyar dolarlık ticaret hacmine sahipti.

Binance‘in ticaret hacminde yakın zamanda ciddi bir artış görülmesi de gayet muhtemel çünkü borsa yakın zamanda itibari para çiftlerini (pair) de kullanıcılara açacak. Binance üzerinde şu ana dek yalnızca kripto para-kripto para çifti dahilinde ticaret yapılabiliyordu ancak ticaret imkanları arasında itibari paranın da girecek olması borsanın hacmini olumlu yönde etkileyecektir.

Binance’in böyle bir imkan sunmaya başlayacağının duyurusu aslen Hong Kong merkezli olan şirketin Malta’da bir ofis açacağını duyurmasıyla geldi. Malta özellikle son zamanlarda Avrupa’nın Blockchain Adası konumuna gelmiş durumda ve pek çok kripto para şirketinin ilgisini çekiyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment