Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Dostu Bankada Felaket: Çalışan Hatasıyla 33 Terabayt Veri Çalındı!

Kripto para dostu Evolve Bank, bir çalışanının hatası yüzünden 33 terabaytlık kullanıcı verisini çaldırdı.

Kripto paralar ile iç içe bir banka olan Evolve Bank 1 Temmuz günü resmi web sitesi aracılığıyla paylaştığı bildiride, bir çalışanının kötü amaçlı bir fidye yazılımına tıklaması sonucu veri çaldırdığını duyurdu.

Söz konusu bankanın çalışanı bağlantı sonrası Rus çetesi LockBit’e 33 terabaytlık kullanıcı verisini kaptırmış oldu. Çalınan veriler arasında isim, adres, sosyal güvenlik numaraları, vergi numaraları, doğum tarihi, hesap bakiyesi ve e-posta adresi gibi kişisel olarak tanımlanabilecek bilgiler yer alıyordu.

Banka saldırıyı birkaç gün içerisinde durduğunu ve 31 Mayıs tarihinden bu yana yetkisiz bir faaliyet gözlemlemediğini ifade etti. Ayrıca banka, fidye talebini ödemedi.

Bitfinex hesapları da dahil

Evovle Bank’tan çalınan verilerin Bitfinex, Nomad ve Copper Banking gibi firmalara bağlı 155.586 hesaptan geldiği bildiriliyor.

Birkaç ay önce Fsociety adıyla bilinen fidye yazılım grubunun aralarında Bitfinex kullanıcılarının da bulunduğu 400 bin müşterinin 2,5 terabaytlık verisini çaldığı öne sürülmüştü. Hackerlar, taleplerinin karşılanmaması durumunda tüm kullanıcı bilgilerini ve KYC verilerini sızdıracağını iddia etmişti.

Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino da konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak problem olmadığını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!