Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para ile 6 Milyon Euro Aklayan Şahıs Tutuklandı

İspanya’da gerçekleşen bir olayda 6 milyon euro değerindeki kripto parayı kara para aklamak için kullanan suçlu tutuklandı. Suçlunun Kolombiya merkezli bir uyuşturucu örgütüne bağlı olduğu ileri sürüldü.

Kripto para kullanılarak kara para aklama olaylarına bir yenisi daha eklendi. İspanya basınına yansıyan habere göre Hollanda asıllı uyuşturucu satıcısı, gerçekleştirilen uzun çalışmalar sonucu yakalandı. İspanya polisi, suçlunun kimliğini açıklamadı. Bir Hollanda vatandaşı olduğu bilinen suçlunun, Kolombiya merkezli Cali Karteli uyuşturucu örgütünün İspanya birimi için çalıştığı öne sürüldü.

Çok sayıda değerli eşya ele geçirildi

İspanya polisinin paylaştığı bilgilere göre uyuşturucu satıcısı, kripto paraları kullanarak tam 6 milyon euroluk kara para aklama suçuna karıştı. İspanya’nın Malaga iline bağlı Merballa şehrindeki bir villada gerçekleştirilen operasyon sonrası yakalanan suçlunun Kolombiya’da kurulmuş bir uyuşturucu örgütü olan Cali Karteline bağlı olduğu iddia edildi.

Cali Kartelinin özellikle Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde çok fazla uyuşturucu ticareti suçundan sorumlu olduğu biliniyor. Örgütün özellikle Hollanda ve İngiltere’de aktif olarak iş üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

İspanyalı yetkililerin açıklamalarına göre operasyon sırasında çok sayıda değerli eşya ele geçirildi. Bunların arasında 85 bin euro nakit para, üç araba, paralı saatler, kripto paranın bulunduğu hesaplara bağlı kredi kartları, çeşitli telefon ve bilgisayar bulunuyor. Ayrıca polis, Hollanda’da 170 bin dolarlık kripto paraya da el koydu.

Kripto para borsasında hırsızlık olayı

Kripto paraları kullanılarak işlenen suçlarla alakalı haberlere bir yenisi de geçtiğimiz haftalarda geldi. Açıklananlara göre Cryptopia borsasından 250 bin dolar değerinde kripto para çalındı. Hırsızın, borsanın eski bir çalışanı olduğu öne sürülürken paralarla birlikte müşteri bilgilerinin de çalındığı iddia edildi. Söz konusu suçlunun mahkemeye çıktığı ve çalındığı iddia edilen tutarın sahibine iade edildiği biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!