Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası 150 Milyar Dolar’ı Aştı!

Kripto para piyasa hacmi ilk defa dün, akşam saatlerinde 150 milyar $’ı aştı

Bitcoin, Ethereum ve 800’den fazla, aktif olarak işlem gören kripto paradan oluşan piyasada dün akşam saatlerinde ilk defa 150 milyar $ ve üstü rakamları görmeyi başardık.

Haber saatinde 151 milyar civarlarında dolaşan piyasa hacmi 154 milyar seviyelerine kadar çıkarak rekor kırmış durumda.

24 Ağustos Piyasa Hacmi
24 Ağustos Piyasa Hacmi

Grafiğe baktığımızda görüyoruz piyasa hacmi hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Son 7 güne baktığımızda %13, geçtiğimiz 1 yıla baktığımızda ise geçtiğimiz yıl bugüne kıyasla piyasa hacmi %1240 artış göstermiş durumda.

Piyasada ilgi çekici olaylar gerçekleşiyor

Dikkatimizi çekebilecek şey, piyasa hacmindeki bu artış, hiçbir kripto para biriminin işlem hacminin aşırı bir şekilde yükselmesinden değil, tüm birimlerin işlem hacminin artmasından kaynaklanıyor. Yani, günlük olarak karşılaşmış olduğumuz bir şey olmayacak, bu yükseliş aynı şekilde devam edecek gibi görünüyor.

Düşüş tredi bitti

Geçmiş analizlerimizde bahsettiğimiz düşüş trendi görünüşe bakılırsa bitmiş görünüyor ve bununla bağlantılı olarak çoğu kripto para birimi değer artışının yanında işlem hacmi olarak da artış gösteriyor. Düşünün bitmesi ile birlikte çok yakında 200 milyar $ piyasa hacmini göreceğiz gibi duruyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment