Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasasının Net Hacmi 330x Yapacak: 2030 Yılı Beklentileri

Yapılan bir ankete göre kripto para piyasasının net değerinin 2030 yılında 264 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Research And Markets tarafından gerçekleştirilen bu ankete göre kripto para borsaları dahil olmak üzere küresel kripto para birimlerinin net hacminin 2030 yılında 264,3 milyar dolar seviyesine erişeceği tahmin ediliyor. Anket katılımcıları bu ön görülerini kripto para birimlerinin artan popülaritesine ve birçok dünya çapındaki şirketin sektöre yatım yapmasına bağladı.

Öte yandan kripto para birimleri ve bunların esneklik ve güvenlik gibi avantajları hakkında artan farkındalık, sektörün büyümesini sağlıyor. Blokzinciri teknolojisinin ortaya çıkması nedeniyle güvenli ve merkeziyetsiz ağlara yapılan güçlü vurgu da pazarın potansiyeline işaret ediyor. Birçok piyasa oyuncusu, gelişmiş yenilikçi değişim platformlarını tanıtmak için araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yatırım yapmaya devam ediyor.

Global çaptı kripto para tanınmasının önümüzdeki süreçte artmasıyla birlikte piyasa hacminin yükselmesini bekleyen kişilerin sayısı giderek artıyor. Geçtiğimiz günlerde Binance CEO’su CZ ilerleyen yıllarda “8 milyar insan Bitcoin kullanacak” şeklinde bir gönderi paylaşmıştı. Bunun yarısı bir kullanım oranına erişilse bile en azından hacim konusundaki kaçınılmaz yükselişi görebiliriz.

Bununla birlikte El Salvador gibi ülkelerin Bitcoin’i yasal para birimi olarak tanıması, BlackRock ve Fidelity gibi trilyonlarca dolar yöneten şirketlerin müşterilerine kripto para alım-satım hizmeti sunması da geleceğe yönelik hacim artış senaryolarını destekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!