Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırımcılar Boğaya Dönüyor: Altcoinlerdeki Hareketlilik Heyecan Yaratmaya Yetti

Son veriler geçtiğimiz hafta altcoinlerde yaşanan lokal rallilerin yatırımcıların kripto para piyasasına karşı coşkularını alevlendirmeye yettiğini gösterdi.

On-chain veri analitik platformu Santiment 29 Kasım tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, geçtiğimiz hafta altcoinlerde görülen iki haneli pozitif getirilerin yatırımcıları kripto para piyasasının geri dönüşüne dair heyecanlandırdığını belirtti. Santiment, coşku hissi metriğinin son 3 ayın en yüksek seviyesine ulaştığının altını çizdi.

Resim

Veriler bu ay sosyal medya platformlarında satın alma veya boğa piyasası odaklı söylentilerin satış veya ayı piyasası söylentilerinden yaklaşık 1,5 kat daha fazla olduğunu kaydetti. Coşku hissi metriği  Reddit, Twitter ve Telegram grupları gibi insanların sıklıkla görüşlerini dile getirdiği sosyal medya platformlarındaki verileri baz alarak hazırlanıyor.

FTX iflası sonrasında kripto para piyasasında oluşan aşırı güvensizlik ortamı bu hafta itibariyle yerini daha istikrarlı bir ortama bırakmış gibi gözüküyor. Özellikle veri şirketlerinden gelen raporlar yatırımcıların düşük fiyatları fırsat olarak gördüğünü ortaya koydu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!