Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yatırım Şirketinin Alacaklıları Olası Bir İflası Önlemek İçin Harekete Geçti

Likidite konusunda zorlu günler geçiren kripto para yatırım şirketi Genesis’in alacaklıları, iflası önlemek için hukuk yoluyla arayış içerisine girdi.

Bloomberg tarafından yapılan habere göre Genesis‘in alacaklıları olası bir iflas durumunu önlemek için harekete geçti. Son gelişmelere göre alacaklıların, Genesis’in iflas başvurusunda bulunmasını önüne geçmek adına yeniden yapılandırma avukatları tuttuğu bildirildi

Genesis, FTX iflasına maruz kalması nedeniyle kasım ayının çoğunu yeni sermaye toplamak ya da alacaklılarla bir anlaşmaya varmak için çabalayarak geçirdi. Genesis ayrıca türev birimlerinin, FTX ticaret hesabında yaklaşık 175 milyon dolarlık kilitli fonu olduğunu açıklamıştı.

Genesis geçen hafta yaptığı son açıklamada, olası bir iflasın yaşanabileceğini fakat bu durumun yakın zamanlı bir tehdit olmadığını açıklamış ve şirketin kurtarılması için gereken fonun 500 milyon dolar olduğunu belirmişti.

Şirket son olarak geçtiğimiz günlerde olası bir iflas dahil olmak üzere tüm seçenekleri araştırması için yatırım bankası Moelis & Company ile anlaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!