Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Piyasasında İkinci FTX Vakası Mı? Dipten Alınacak Coinler Hangileri?

Kripto dünyası zor günler geçiriyor. Bitcoin madencilik zorluğunun FTX çöküşüne benzer bir gerileme yaşaması, olası bir geri dönüş sinyalini akıllara getiriyor. 

Zincirüstü analiz platformu CryptoQuant, yakın tarihli bir analizinde Bitcoin madencilerinin güncel durumunu ele aldı. Söz konusu raporda, madencilik zorluğunun FTX çöküşüne benzer bir gerileme yaşadığına odaklanan analistler, bu durumun bir dip sinyali olarak yorumlanabileceğini belirtti. 

Alınan verilere göre Bitcoin madenciliği zorluğu, 5 Haziran 2024 tarihinde yüzde 7,8 düşüş yaşayarak Nisan ayındaki Bitcoin halving etkinliğinden bu yana görülmeyen seviyelere ulaştı. Analistler, bu durumun 2022’de yaşanan kripto para borsası FTX çöküşünden bu yana en büyük zorluk düşüşü olduğuna işaret etti. 

CryptoQuant araştırma başkanı Julio Moreno konuya ilişkin olarak, “Ağ hash oranı, Aralık 2022’deki FTX çöküşü sonrası ile karşılaştırılabilecek şekilde %7,8’lik bir düşüş yaşadı. Günlük gelirlerin halving öncesi 78 milyon dolardan şu anda 26 milyon dolara düşmesiyle madencilerin kârlılığı darbe aldı. Bazı madencilerin düşük kârlılığa tepki olarak ekipmanlarını kapatması nedeniyle ağ hash oranının düşmesinin ardından madencilik zorluğu mayıs ayı başından bu yana azalıyor.” dedi. 

Güncel veriler, madencilerin günlük gelirlerinin yarılanma öncesi 78 milyon dolar iken şu anda 26 milyon dolara düştüğünü gösteriyor. Kripto dünyasını endişeye sevk eden durum, verilerin FTX borsasının çöküşü ile karşılaştırılması sebebiyle daha büyük bir ciddiyet kazanıyor. 

Belirsizlik, korku ve endişenin hakim olduğu kripto dünyasında yatırımcılar, hızlı kazanç elde edebilecekleri ve düşük fiyatlardan satın alabilecekleri coinlere yöneliyor. Dipten alınacak coinler arasında ön satış coinleri kendine oyun alanı buluyor.

Yatırımcıların ilgi gösterdiği ön satış coinleri listesinde PEPE’ye seviye atlatan Pepe Unchained, yapay zeka destekli yatırım platformu WienerAI ve Vahşi Batı temalı köpek coin Shiba Shootout kendine üst sıralarda yer buluyor. 

Pepe Unchained Token 3 Milyon Dolara Ulaştı

Dipten satın alınacak coinler listesinde en çok dikkat çeken isimlerden biri popüler meme coin PEPE’yi kendi zincirine kavuşturan Pepe Unchained oluyor. İndirimli fiyatlardan Pepe Unchained token satın almak isteyen yatırımcılarla buluşan ön satışta toplanan fonlar 3 milyon dolara ulaşıyor. 

Ethereum ağındaki bir Katman-2 projesi olan Pepe Unchained, düşük işlem ücretleri, hızlı alım satım hizmeti, Block Explorer özelliği ve ETH köprüsü aracılığıyla sunulan staking sayesinde yatırımcıların dikkatini çekiyor. 

Aşamalı bir ön satış ile kripto arenasına giren PEPU coin, mevcut aşamada 0,0083258 dolardan alıcı buluyor. Kısa sürede 3 milyon dolar toplayan proje ekibi, kademeli fiyat artışı politikasıyla erken dönem yatırımcıları ödüllendiriyor. Yüksek APY ve staking ödülleri ise katılımcı teşviğini uzun vadeye yayıyor. 

Ön satışa katılmak isteyen kripto meraklıları, ETH, USDT, BNB ve kart işlemleri kullanarak Pepe Unchained token projesindeki yerini alabiliyor. 

Yapay Zekadan Güç Alan WienerAI 7,5 Milyon Doları Aştı

Düşük fiyatlı coinler listesine üst sıralardan giren WienerAI token ön satışında toplanan fonlar 7,5 milyon doları aşıyor. Yapay zeka teknolojisi ile kripto dünyasını bir araya getiren proje, popüler bir meme coin olmasının yanı sıra işlevsellik de sunuyor. 

WAI sembolüne sahip WienerAI token satın alan yatırımcılar, yapay zeka destekli bir yatırım partneri ile kripto alım satım kararlarını bir üst seviyeye taşıyor. Premium özelliklere erişmenin yanı sıra WAI tokenler, staking gibi avantajlı gelir modelleri de sunuyor. 

Aşamalı ön satış etkinliği ile kripto meraklıları, ne kadar erken yatırımcı olursa borsa listelemeleri öncesindeki potansiyel kazançları o kadar fazla oluyor. Tokenlerini kilitlemeyi tercih eden katılımcılar, mevcut oranıyla yüzde 156 APY ve ETH bloğu başına 3938 WAI token ödülden istifade edebiliyor. 

WienerAI tokenin Sosis Ordusu adını verdiği topluluğa katılmak ve yapay zekanın gücünden faydalanmak isteyen yatırımcılar, ETH, USDT, BNB ve kart işlemleri kullanarak dip fiyatlardan WAI token satın alabiliyor. 

Vahşi Batı Temalı Shiba Shootout 600 Bin Dolara Ulaştı

Meme coin popülerliği ile Vahşi Batı temasını bir araya getiren Shiba Shootout token satın almak isteyen yatırımcılardan toplanan fonlar 600 bin doları aşıyor. SHIBASHOOT sembolüyle erken dönem yatırımcıların karşısına çıkan proje ekibi, viral popülerliğe işlevsellik kazandırmayı amaçlıyor. 

Kaktüs Staking ile pasif gelir elde etme imkanı sunan proje, Tasarruf Çıkını ile ekstra ödül kazanma fırsatı veriyor. Topluluk arasındaki bağları güçlü tutmak isteyen proje ekibi, kripto ve projeye dair meselelerin konuşulduğu Kamp Ateşi Hikayeleri isimli bir grup da oluşturuyor. 

Aşamalı ön satışın mevcut diliminde katılımcılar, token başına 0,0195 dolar ödeyerek dip fiyattan Shiba Shootout token satın alabiliyor. Token sahipleri dilerse SHIBASHOOT tokenlerini kilitleyerek mevcut oranıyla yüzde 1700’ü aşan APY’den faydalanabiliyor. 

Aynı zamanda bir yönetişim tokeni olan SHIBASHOOT tokenler, katılımcıların platformun geleceğiyle ilgili karar almasına olanak tanıyor. Proje ekibi, erken dönem yatırımcılarını ön satışa davet ediyor. 

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!