Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kullanıcılar CoinMarketCap’e Eklenen Kripto Paralarda Söz Sahibi Olmaya Başlayabilir

Kripto para piyasasının en bilindik sitelerinden olan Coinmarketcap, platformda hangi kripto paralara yer vereceğini belirlemek için kullanıcılara oy hakkı tanımaya başlayabilir.

Kullanıcıların Rolü

Coinmarketcap geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden bir oylama başlatarak kullanıcılara “platformda hangi koinlere yer verileceğini belirlemek isteyip istemediklerini” sordu.

Şu anki sayılara göre 5000 kişinin katıldığı oylamada yüzde 60 oranında ‘evet’ seçeneği tercih edildi. Oylamaya katılanların yüzde 30’u buna ‘gerek olmadığını’ belirtirken yüzde 10’u ‘hayır’ tercihini seçti.

‘Güven Zedeleniyor’

Kripto para sektöründeki platformların ‘listeleme’ süreci yüzünden sıklıkla eleştirildiklerini biliyoruz. Çünkü bu tarz listeleme süreçleri belli başlı koinlerde ‘manipülasyon’ yapıldığı iddialarını gün yüzüne çıkarıyor.

Hatta kripto para sektörünün en büyük borsalarından olan Binance, bu yönde en sık eleştirilen platformlardan biri. Bundan bir süre önce Binance’in platformunda listeleyeceği kripto para projelerinden çok yüksek bir meblağ talep ettiğine dair iddialar çıkmış, Binance CEO’su Zhao Changpeng ise bu iddiaları yalanlamıştı.

Coinmarketcap de bu konuda eleştirilen platformlar arasında. Coinmarketcap bu yılın başlarında ‘yüksek fiyat değişkenliklerini’ gerekçe göstererek Güney Kore borsalarını listelemeyi bırakmıştı.

Coinmarketcap’in anketine cevap ver BTCC geliştiricilerinden Clashicly, listeleme sürecinin “kötüye kullanılmaması” için gerekli adımların bir an önce atılması gerektiğini belirtti:

“Milyonlarca kişinin güvenini zedeliyorlar. Milyonlarca kişiyi mali açıdan zor durumda bırakan çöp projelerin sektöre giriş yapmasında onların da payı var.”

Kripto para sektöründe çok fazla koinin olduğunu söyleyen Clashicly, piyasadaki koin sayısının sektörü olumsuz yönde etkilediğine inanıyor:

“Bu durum kripto paraların yayılmalarını geciktiriyor. Hiç kimsenin 2000 tane farklı farklı kripto paraya ihtiyacı yok.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment