Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Küresel Ödeme Devi Discover, Blockchain Ticaret Grubuna Katıldı

Küresel ödemeler devi Discover Financial Services, grubun blockchain eğitimi ve savunuculuğu misyonuna yardımcı olmak için Dijital Ticaret Odası’na (Chamber of Digital Commerce) katıldı.

Discover Card‘ı organize eden firma, kuruluşun yönetim komitesine tam üye olarak katıldı ve salı günü yapılan açıklamada da Oda’nın blockchain eğitimi ve blockchain sistemlerinin benimsenmesinin hızlandırılması faaliyetlerine destek vereceğini belirtti.

Basın bültenine göre, Discover’ın ödeme ağları 185’ten fazla ülkede faaliyet gösteriyor ve bu istatistik onu “ABD’deki en büyük kart yayıncılarından” biri haline getiriyor.

Oda Başkanı Perianne Boring, örgütünün yeni üyeyi ağırlamaktan “heyecan duyduğunu” belirterek, en büyük şirketlerden birinin faaliyetlerine dahil olduğunu, bunun da blockchain endüstrisinin olgunlaşmasına dair gerçekten olumlu bir işaret olduğunu söyledi.

CoinDesk’le yaptığı röportajda Discover ve Oda’nın daha önce de bir “code-a-thon” üzerinde birlikte çalıştıklarını bildiren Boring, ödeme firmasının blockchain üzerindeki ilgisini artırdığını ve böylece aralarında organik bir bağ kurulduğunu ekledi.

Discover, grubun yürütme komitesinin tam teşekküllü bir üyesi olarak,  şu anda yasal bir gri alanın bulunduğu alanı teşvik etmek üzere “endüstri ve hükümetle”  birlikte çalışacak.

Boring, “Blockchain teknolojisi ekosisteminin bugün karşı karşıya olduğu en büyük politik konu, düzenleyicilerdeki belirsizlik” dedi ve devam etti:

“[ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu] ‘nundan [Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu]’ na ve [Yabancı Varlıklar Kontrol Bürosu] ‘na değin bunca düzenleyici kurumun her biri, endüstriye karşı kendi yaklaşımlarını benimsiyor ve bir türlü merkezi bir nokta yakalanamıyor. Kimse kimin ne üzerinde yargı yetkisine sahip olduğunu bilemiyor.”

Sorunu uzlaştırmak için devlet düzeyindeki yasama meclisleri ve düzenleyiciler kendi kurallarını geliştiriyorlar, ki bu da ABD genelinde bir patchwork sistemi oluşturuyor. Boring, düzenleyici alanda açık bir çerçeve oluşturulmasını savunmaya devam etmenin daha düzgün bir yaklaşım getirmeye yardımcı olacağını söylüyor.

Boring, Discover’ın Oda’ya üyeliğinin “topluluklarını güçlendirmeye” yardımcı olacağını belirtiyor: “Artık gerçekten kamu nezdinde böylesine etkili bir finans kurumuna sahip olduğumuz görülüyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment