Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Yatırımcılar Ethereum’a Akın Ediyorlar

Grayscale’in Ethereum fonu geçtiğimiz son 1 yıl içerisinde inanılmaz bir büyüme yaşadı.

En büyük kripto para fonlarından biri olan ve kurumsal yatırımcılara hitap eden Grayscale kısa süre önce yönetimi altındaki varlıklara ilişkin bir rapor yayınladı. Grayscale’in yayınladığı rapordaki değişim birçok kripto para yatırımcısının ilgisini çekti. Çünkü bu rapora göre Grayscale’in kontrolündeki toplam BTC miktarı neredeyse 2 kat artarak 3.2 milyar dolara çıktı.

Bunun Bitcoin için çok ciddi bir artış olduğunu biliyoruz. Bu sayının 2 katına çıkmış olması ya artık daha fazla kurumsal yatırımcının Bitcoin aldığı ya da mevcut kurumsal yatırımcıların daha fazla Bitcoin almaya başladıkları anlamına geliyor. Bu yatırımcılar Grayscale üzerinden o kadar çok Bitcoin alıyorlar ki bu yılın ilk 3 ayında üretilen Bitcoinlerin neredeyse yarısının Grayscale tarafından alındığı düşünülüyor.

Ethereum’daki Artış

Grayscale’in Bitcoin fonundaki büyüme gerçekten takdire şayan. Fakat birçok kişi Grayscale’in Bitcoin fonuyla ilgilenirken Ethereum fonunu gözardı ediyor. Grayscale’in Ethereum fonu şu anda gerçekten gözardı edilemeyecek kadar büyümüş durumda.

Grayscale’in 2019 yılında yayınladığı verilere göre şirketin Ethereum fonunda toplamda 11.7 milyon dolarlık ETH bulunuyordu. Bu sayı yalnızca 1 yıl içerisinde 20 kattan fazla arttı. Grayscale’in geçtiğimiz günlerde paylaştığı verilere göre şu anda Ethereum fonunda tutulan ETH’lerin toplam değeri 275 milyon dolardan fazla.

Grayscale’in 24 Mayıs 2019 tarihli paylaşımı, Kaynak

2019 ve 2020 yılları arasındaki bu değişim; kurumsal yatırımcıların artık yalnızca Bitcoin ile değil Ethereum gibi koinlerle de ilgilendiklerini gösteriyor. Bunun Ether’ın spot fiyatına yansıyıp yansımayacağını ise zamanla göreceğiz.

Grayscale’in 22 Mayıs 2020 tarihli paylaşımı
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment